Στα πλαίσια του ιστορικού GLORY 100, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη μάχη για τον τίτλο της μεσαίας κατηγορίας, με τον πρωταθλητή Donovan Wisse να αντιμετωπίζει τον φιλόδοξο και σκληροτράχηλο Michael Boapeah — σε μια αναμέτρηση που αποδείχθηκε άκρως ανταγωνιστική και αμφίρροπη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Ο Boapeah μπήκε στον αγώνα συγκρατημένα στον πρώτο γύρο, επιλέγοντας να κινείται με ψηλή, σφιχτή άμυνα και να “χτυπά” με χαμηλά λακτίσματα στα πόδια του Wisse. Από την άλλη, ο Wisse έβρισκε περισσότερη επιτυχία σε αντεπιθέσεις, με ευθύβολα χτυπήματα στο σώμα και καλά τοποθετημένα γόνατα.
Ο ρυθμός του αγώνα ανέβαινε σταδιακά, με τον Wisse να κρατά την πρωτοβουλία στην κοντινή απόσταση, ενώ ο Boapeah προσπαθούσε να “φθείρει” τον πρωταθλητή με συνεχόμενα calf kicks, χτυπώντας έξυπνα στην περιφέρεια.
Ο πέμπτος και τελευταίος γύρος εξελίχθηκε σε σκληρή “σκακιέρα” μεταξύ των δύο μαχητών. Ο Boapeah συνέχισε να στοχεύει με χαμηλά λακτίσματα, προσπαθώντας να μειώσει την κινητικότητα του Wisse, ενώ ο πρωταθλητής απάντησε με όγκο χτυπημάτων και πίεση από κοντινή απόσταση, δείχνοντας πως γνωρίζει πώς να διαχειρίζεται το υψηλό επίπεδο έντασης στους κρίσιμους γύρους.
Η μάχη έκλεισε με το κοινό να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, αφού κανείς δεν ήταν βέβαιος για το ποιος είχε επικρατήσει πραγματικά.
Η απόφαση των κριτών ήρθε να επιβεβαιώσει την απόλυτη ισορροπία του αγώνα: νίκη με split decision (πλειοψηφική απόφαση) για τον Donovan Wisse, με δύο κριτές να δίνουν τη μάχη στον Boapeah! Παρά την κοντινή ήττα, ο Boapeah απέδειξε πως ανήκει στην ελίτ της κατηγορίας και ότι η ώρα του ίσως πλησιάζει.
Ο Wisse, από την άλλη, κρατά τη ζώνη του, αλλά γνωρίζει καλά πως η κατηγορία έχει πλέον πολλούς ικανούς διεκδικητές που τον περιμένουν στη γωνία.
Μείνετε συντονισμένοι στο ufight.gr για αναλύσεις, στιγμιότυπα και όλη την post-fight δράση του GLORY 100!

Διαβάστε ακόμα :