Η πυγμαχία ετοιμάζεται να μπει σε μία νέα, πιο εμπορική και θεαματική εποχή, καθώς η TKO Group Holdings, ιδιοκτήτρια του UFC, ανακοίνωσε επίσημα τα φιλόδοξα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός νέου promotion που φιλοδοξεί να αλλάξει το τοπίο του αθλήματος.
Η αρχή θα γίνει με τον εκρηκτικό αγώνα Canelo Alvarez εναντίον Terence Crawford , στις 12 Σεπτεμβρίου στο Las Vegas, σε ένα superfight που έχει ήδη συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας.
Ο CEO του UFC, Dana White, θα έχει τον ρόλο του βασικού promoter του νέου αυτού εγχειρήματος , με τον πρόεδρο του WWE, Nick Khan, να βρίσκεται επίσης στο προσκήνιο.
Οικονομικός αιμοδότης του εγχειρήματος είναι η Σαουδική Αραβία, μέσω του Turki Alalshikh και της General Entertainment Authority, γεγονός που ενισχύει ακόμη περισσότερο τις προσδοκίες για πολυτελείς διοργανώσεις και μάχες κορυφαίου επιπέδου.
12 κάρτες ετησίως και 4 Super Fights στο πρόγραμμα
Σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO της TKO, Mark Shapiro, η νέα Boxing League έχει ήδη καταρτίσει ένα πενταετές πλάνο που προβλέπει κατά μέσο όρο 12 κάρτες ετησίως. Παράλληλα, προβλέπεται η διοργάνωση 1 έως 4 Superfight Events ετησίως, με την αναμέτρηση Canelo vs Crawford να αποτελεί την πρώτη από αυτές.
«Το πλάνο είναι ξεκάθαρο. Κατά μέσο όρο 12 κάρτες τον χρόνο, για τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ παράλληλα θα δούμε από 1 έως 4 superfights», ανέφερε ο Shapiro σε τηλεδιάσκεψη με επενδυτές. «Το Canelo-Crawford είναι το πρώτο δείγμα αυτής της φιλοσοφίας».
Ξεχωριστές μπίζνες: Superfights και Boxing League
Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία του νέου promotion είναι ο διαχωρισμός των superfights από τις τακτικές κάρτες αγώνων, με τη Σαουδική Αραβία να αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το κόστος αποκλειστικά των superfights . Η TKO Group θα διαχειρίζεται την παραγωγή, την προώθηση, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις παγκόσμιες χορηγίες, αποκομίζοντας προμήθειες από τις μεγάλες αυτές διοργανώσεις των superfights.
Ταυτόχρονα, οι 12 κάρτες τον χρόνο θα λειτουργούν ως μια ξεχωριστή επιχειρηματική ενότητα, η οποία θα έχει δικά της τηλεοπτικά deals και παγκόσμιες συνεργασίες.
Χωρίς οικονομικό ρίσκο για την TKO
Αξίζει να σημειωθεί ότι - όπως επανέλαβε ο Shapiro -, η TKO Group δεν αναλαμβάνει καμία οικονομική ευθύνη στο νέο αυτό promotion, καθώς όλα τα κεφάλαια προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία.
Σύντομα το όνομα του νέου promotion
Παρότι μέχρι στιγμής το νέο promotion αναφέρεται ανεπίσημα ως TKO Boxing, ο Shapiro διευκρίνισε ότι αυτό δεν θα είναι το τελικό του όνομα.
«Σύντομα θα αποκαλύψουμε την πραγματική ταυτότητα του brand μας. Το TKO Boxing είναι απλά το όνομα που χρησιμοποιούμε σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.
Η νέα εποχή της πυγμαχίας φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ. Η συνεργασία UFC-WWE-Saudi Arabia φέρνει μία νέα δυναμική που φιλοδοξεί να εκτοξεύσει το άθλημα τόσο από άποψη εμπορικότητας, όσο και από άποψη θεάματος.
Διαβάστε ακόμα :