Ένα ερώτημα που ταλανίζει πολλούς νέους αθλητές των μικτών πολεμικών τεχνών, είναι πως θα καταφέρουν να τους ανοίξουν οι πόρτες στην ‘Γη της Επαγγελίας’, όπως είναι για τους περισσότερους η συμμετοχή στο UFC.
Όχι αποκλειστικά και μόνο λόγω των χρημάτων που μπορεί να αποκομίσουν, αλλά και για λόγους πρεστίζ μιας και εκεί έχουν συγκεντρωθεί –όχι όλοι-, αλλά οι περισσότεροι κορυφαίοι μαχητές στα κλουβιά.
Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης είναι ο δεύτερος αθλητής από την Ελλάδα που τα καταφέρνει να παίξει εκεί μετά τον Τόνυ Χριστοδούλου.
Είναι όμως ο πρώτος ουσιαστικά που έχοντας αποκλειστικά βάση του την χώρα μας μπόρεσε να βρεθεί στα «μεγάλα σαλόνια» του ΜΜΑ.
Η συμβουλή του λοιπόν για τους νέους μαχητές από την Ελλάδα μας είναι η παρακάτω:
«Αρχικά πρέπει να κάνουν κάποιες νίκες στο εξωτερικό ανεξαρτήτως χρημάτων που θα τους δώσουν.
Σωστές νίκες προκειμένου να φτιάξουν ένα σωστό βιογραφικό που θα τους ανοίξει τις πόρτες συμμετοχής στο UFC.
Οπότε τα παιδιά που ξεκινάνε τώρα δεν πρέπει να δίνουν πολύ βάση στο αν τους πληρώνουν καλά ή όχι και να προσπαθήσουν να κερδίσουν δυνατά παιχνίδια.»
Ο γρίφος κρύβεται για αρκετούς εδώ στα «σωστά παιχνίδια». Ποιάα είναι αυτά;
Σε αυτή την περίπτωση βοηθά το σωστό μάνατζμεντ. Ένα μάνατζμεντ που δεν κλείνει παιχνίδια μόνο με βάση το πόσα χρήματα θα λάβει, αλλά κυρίως με το σε ποια διοργάνωση είναι αυτά τα παιχνίδια και ποια η δυναμική και οι προοπτικές του αντιπάλου στο εξωτερικό. Ένα μάνατζμεντ που θα επενδύει πάνω σου ψυχικά και οικονομικά.
Σημασία έχουν σίγουρα οι νίκες, αλλά και η ήττα από έναν κορυφαίο αντίπαλο μετράει και αυτή στα συν στο χτίσιμο ενός σωστού βιογραφικού.
Αυτό στην Ελλάδα το συναντάς πολύ δύσκολα, μιας και το χρηματικό όφελος μπαίνει κυρίως στην μέση. Και είναι λογικό. Κάπως έτσι όμως χάνεται η μπάλα και δεν υπάρχει, αρχή μέση και τέλος στα πράγματα.
Από την άλλη υπάρχουν και promotions που διοχετεύουν αθλητές τους που διακρίνονται σε αυτά, ευκολότερα στο UFC. Για παράδειγμα το ‘Cage Warriors’ στην Αγγλία είναι ένα τέτοιο. Υπάρχουν και άλλα.
Ο Μιχαηλίδης είναι μια εξαίρεση στον κανόνα, μιας και πέρα από σωστή διαχείριση έπρεπε όλοι μαζί με το team του να πουν αρκετά όχι και κυρίως να κάνουν και αρκετή υπομονή ώστε να βρεθεί το σωστό timing για να μπει στο οκτάγωνο με σοβαρές πιθανότητες διάκρισης όπως συμβαίνει τώρα.
Με λίγα λόγια δεν αρκεί μόνο το ταλέντο, χρειάζεται από πίσω πολύ σοβαρή δουλειά με ανθρώπους που θα τρέχουν για σένα, θα εξετάζουν επιλογές, θα λένε ΟΧΙ σε λεφτά που μπορεί να τα πάρεις, αλλά ενδεχομένως με μία ήττα να σου κλείσουν πόρτες και να πρέπει να κάνεις κάθε φορά restart.
Τουλάχιστον αυτά για την ώρα ισχύουν για την μικρή μας –μόνο πληθυσμιακά- Ελλάδα.
Βεβαίως πρέπει να τονίσουμε πως όταν ένας αθλητής ανοίγει δρόμο στο UFC με σωστή στάση και νίκες, τότε ευκολότερα μπορούν να μπουν επιπλέον μαχητές από την εκάστοτε χώρα εκεί. Δημιουργείται ένα θετικό προηγούμενο, μια ευνοϊκότερη αύρα, ώστε να εμπιστεύονται ευκολότερα τις προτάσεις που θα κάνεις.
Αυτά είναι μέσες άκρες πράγματα που ισχύουν.
Διαβάστε ακόμα :
Ο Israel Adesanya εγγυάται : «Δεν θα χρειαστούν οι κριτές στην ρεβάνς με Marvin Vettori!»
Ακολουθείστε το UFight.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλα τα τελευταία μαχητικά νέα για το ΜΜΑ στο ufight.gr