
Ο Merab Dvalishvili κυνήγησε να γράψει μεγάλη ιστορία μέσα στο οκτάγωνο, όμως στο UFC 323 το όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη.
Ο Γεωργιανός πρωταθλητής προσπάθησε να μπει στο βιβλίο της ιστορίας με τέταρτη υπεράσπιση του τίτλου του στην bantamweight κατηγορία μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος, αλλά βρήκε απέναντί του έναν τρομερά διαβασμένο και αποφασισμένο Petr Yan, που πήρε τη ρεβάνς και ξαναφόρεσε τη ζώνη.
Ο head coach του Merab, ο John Wood, μίλησε μετά τη μάχη και δεν έκρυψε τη στεναχώρια του για το αποτέλεσμα, αλλά και τον σεβασμό του στη διαδρομή του αθλητή του.
«Πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο. Πονάει. Είναι καρδιοχτύπι, αλλά αυτό είναι το άθλημα», ανέφερε ο Wood. «Δεν μπορείς να είσαι μόνο στα ψηλά. Υπάρχουν και οι άσχημες στιγμές και πρέπει να μάθεις να γυρνάς πίσω καλύτερος».
Η μάχη μόνο εύκολη δεν ήταν για κανέναν. Ο Merab πίεσε, κυνήγησε τα takedown και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του όπως στο πρώτο ματς. Όμως αυτή τη φορά ο Yan είχε την απάντηση.
Ο Wood παραδέχτηκε πως η διαφορά στα σημεία κρίθηκε κυρίως στο ποσοστό ζημιάς που προκάλεσε ο ένας στον άλλο :
«Νόμιζα ότι ελέγχαμε τον ρυθμό, ότι πιέζαμε σωστά. Ο Petr όμως είχε τις μεγαλύτερες στιγμές μέσα στην αναμέτρηση. Τα δυνατά χτυπήματα, το damage, το αίμα… αυτά μένουν στους κριτές. Εκεί χάσαμε, στις εντυπώσεις».
Οι δυνατές γροθιές στο κεφάλι και –κυρίως– τα σκληρά χτυπήματα στο σώμα του Dvalishvili έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Ρώσου, που πήρε τη νίκη με ομόφωνη απόφαση και έγινε έτσι για δεύτερη φορά Bantamweight πρωταθλητής στο UFC .
Ένα από τα μεγάλα θέματα που συζητήθηκαν μετά το ‘UFC 323’ ήταν το εάν ο Merab καταπόνησε υπερβολικά το σώμα του κυνηγώντας τέσσερις υπερασπίσεις τίτλου μέσα στο 2025, μετά τις εντυπωσιακές νίκες επί των Umar Nurmagomedov, Sean O’Malley και Cory Sandhagen.
Ο Wood στάθηκε σε αυτό:
«Είναι πάρα πολλά. Τέσσερα προπονητικάs camps, τέσσερις υπερασπίσεις, σχεδόν 90 λεπτά μέσα στο κλουβί σε ένα χρόνο. Δεν είναι μόνο οι προπονήσεις, είναι τα media, τα ταξίδια, οι υποχρεώσεις του πρωταθλητή. Όλα αυτά συσσωρεύονται».
Παράλληλα, δεν κρύβει ότι –αν και ίσως θα μπορούσαν να είχαν πάρει διαφορετικές αποφάσεις– σέβεται απόλυτα την επιλογή του Merab:
«Ο Merab κυνηγάει το μεγαλείο. Είναι η ζωή του, είναι η καριέρα του. Αν κέρδιζε, όλοι θα μιλούσαν για κάτι ανεπανάληπτο. Τώρα, απλά γράφεται ένα ακόμα κεφάλαιο στην ιστορία του. Και στο τέλος αυτό το βιβλίο θα είναι καλό για εκείνον».
Ο Wood περιέγραψε με μια φράση το πώς αισθάνεται η ομάδα μετά την απώλεια του τίτλου:
«Είναι σαν να ξυπνάς από εφιάλτη. Δεν φεύγει εύκολα αυτό το συναίσθημα. Πονάει. Αλλά πρέπει να το ζήσεις, να περάσεις από όλα τα συναισθήματα και μετά να επιστρέψεις στη δουλειά».
Ο Merab ήδη έστειλε μήνυμα στον κόσμο του, γράφοντας πως «δεν ήταν η βραδιά μου, αλλά θα επιστρέψω πιο δυνατός από ποτέ». Ο White από την πλευρά του ανέβασε backstage φωτογραφία με το αιματοβαμμένο πρόσωpo του Γεωργιανού, σχολιάζοντας απλά: «Savage!».
Με το σκορ πλέον στο 1-1 ανάμεσα σε Dvalishvili και Yan, όλα δείχνουν πως η λογική κατάληξη είναι ένα τρίτο, αποφασιστικό ματς για τον θρόνο στα 61 κιλά εντός του 2026.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα το δούμε ξανά», είπε ο Wood. «Δύο φοβερές μάχες, ένας πρώην και ένας νυν πρωταθλητής, τρομερό θέαμα… Ποιός δεν θα ήθελε να δει μια τριλογία;».
Ο ίδιος πιστεύει ότι η ήττα αυτή θα λειτουργήσει σαν καύσιμο για το comeback του Merab:
«Σίγουρα πονάει μέσα του. Θα ήταν τρελό να μην πονάει. Αλλά τον ξέρω. Θα επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός. Δούλεψε σκληρά για να φτάσει εδώ και τώρα θα δουλέψει ακόμα πιο σκληρά για να το πάρει πίσω».
Το μόνο σίγουρο; Η ιστορία Merab Dvalishvili – Petr Yan δεν τελείωσε στο UFC 323. Απλά μπήκαμε στο δεύτερο κεφάλαιό της.
Διαβάστε ακόμα :






























