
Η ένταση ανάμεσα στους Paulo Costa και Khamzat Chimaev φουντώνει ξανά, με τον Βραζιλιάνο να χρησιμοποιεί τη νίκη του στο UFC 318 ως εφαλτήριο για να απαιτήσει τη ρεβάνς που δεν έγινε ποτέ.
Η κόντρα των δύο ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2022, όταν ο Chimaev, τότε ακόμα μαχητής της welterweight κατηγορίας, επιτέθηκε φραστικά στον Costa μέσα στο UFC Performance Institute κατά τη διάρκεια προπόνησης. Οι δυο τους παραλίγο να πιαστούν στα χέρια, με την ασφάλεια να επεμβαίνει για να τους χωρίσει.
Λίγο μετά το επεισόδιο, ο Chimaev απέτυχε να πιάσει τα κιλά στη welterweight κατηγορίας, γεγονός που τον ανάγκασε να μετακινηθεί στη middleweight, στην ίδια κατηγορία με τον Costa.
Η σύγκρουση φαινόταν αναπόφευκτη και το UFC κανόνισε τον αγώνα τους για το UFC 294. Ωστόσο, ο Costa αποσύρθηκε λόγω σοβαρής μόλυνσης στον αγκώνα και ο πολυαναμενόμενος αγώνας δεν έγινε ποτέ.
Ο Costa, όμως, δεν ξέχασε τίποτα. Μετά τη νίκη του στο UFC 318, έριξε ξανά «λάδι στη φωτιά» δηλώνοντας πως ήρθε η ώρα για τον πολυπόθητο αγώνα με τον Khamzat.
Το σκάνδαλο με τα μηνύματα
Η διαμάχη μεταξύ τους έχει περάσει και σε προσωπικό επίπεδο, καθώς ο Costa αποκάλυψε πως ο Chimaev έστειλε ακατάλληλα μηνύματα στη σύντροφό του και μάνατζερ του, Tamara Alves. Ο Chimaev αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε πως εκείνη ξεκίνησε την επικοινωνία, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή μου έγραψε, habibi» στο Χ (πρώην Twitter).
It was she who wrote to me habibi 🤣🤣🤣
— Khamzat Chimaev (@KChimaev) July 20, 2025
Σε απάντηση, ο Costa δημοσίευσε screenshot στο οποίο φαίνεται ο Chimaev να γράφει:
«Πώς μπορείς να είσαι μαζί με αυτό το σκατό, του αρέσουν οι μαύροι.», μαζί με γελάκια emoji και μια εικόνα του Israel Adesanya να χλευάζει τον Costa από τον αγώνα τους.
Screenshot of the DMs 💀
— Championship Rounds (@ChampRDS) July 21, 2025
(via @BorrachinhaMMA) pic.twitter.com/i8oCT05lCP
Θα γίνει τελικά ο αγώνας;
Παρά το χαμηλό επίπεδο του διαδικτυακού καυγά, η κόντρα φαίνεται να φουντώνει ξανά επίσημα, και το UFC πιθανόν να «αρπάξει» την ευκαιρία. Αν ο Chimaev χάσει στο UFC 319 τον επόμενο μήνα, τότε Costa vs. Chimaev θα είναι ένας φυσικός επόμενος αγώνας, με μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό και πραγματικό, προσωπικό υπόβαθρο.
Ο Paulo Costa δείχνει αποφασισμένος να λύσει τις διαφορές τους μέσα στο οκτάγωνο, ενώ ο Khamzat Chimaev δεν φημίζεται για το ότι αποφεύγει τις συγκρούσεις. Η συνέχεια προμηνύεται εκρηκτική!
Διαβάστε ακόμα :



























