03   03   03   03
Παρασκευή,29 Μαρτίου, 2024

UPRIME EKSOPLISMOS BANNER

.

.

Τα μαχητικά αθλήματα ιδανική επιλογή για ανθρώπους με αναπηρία!

anapiria maxites 1

Σήμερα 3 Δεκεμβρίου είναι η ‘Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρια’ και στο ufight.gr θέλουμε να σας γράψουμε γιατί ακριβώς είναι μια ιδανική επιλογή να ασχοληθείτε και να γεμίσετε τον πολύτιμο χρόνο σας, εάν είστε ένα άτομο με αναπηρία, κάνοντας ένα μαχητικό άθλημα.

Ένας Σύλλογος μαχητικών αθλημάτων λειτουργεί ως επί το πλείστον ως μια κοινότητα ανθρώπων στην οποία κυριαρχεί ο σεβασμός, η συγκαταβατικότητα, η συλλογική επιθυμία για εξέλιξη και βελτίωση ικανοτήτων.

Η παρουσία ενός ατόμου εκεί μπορεί να το κοινωνικοποιήσει σε μια περίοδο όπου ο καθένας πολύ εύκολα κλείνεται στο ‘καβούκι’ του, να του δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας και να τον κάνει να βγει από τέσσερις τοίχους και μια υπέρ του δέοντος εσωστρέφεια που επιβάλλει ο σύγχρονος τρόπος ζωής όλων μας.

Τα μαχητικά σπορ είναι ένας εξαίρετος τρόπος να γυμνάσεις το σώμα σου, καθώς η προπόνηση μπορεί εύκολα να εξειδικεύεται σε μυϊκές ομάδες που επιθυμείς ή και αποκλειστικά μπορείς να γυμνάσεις. Σε συνεννόηση με τον προπονητή μπορείς να επιλέγεις ακριβώς το ασκησιολόγιο που μπορείς να κάνεις είτε μόνος σου, είτε σε συνεργασία με κάποιον άλλο ασκούμενο μέσα στον Σύλλογο.

Μπορείς να δοκιμάσεις διαφορετικά αθλήματα και να έχεις αποκλειστικά τον δικό σου ρυθμό προσαρμοστικότητας. Κανείς δεν εξαναγκάζει κανέναν να κάνει πράγματα που δεν του αρέσουν και εν τέλει δεν μπορεί.

bjj disabled Αναζήτηση Google

Εάν κάπου υστερείς, τότε σίγουρα μια άλλη ικανότητά σου θα μπορείς να δοκιμάσεις, να ανακαλύψεις και να εξελιχθείς σε αυτή που ίσως να μην γνωρίζεις κιόλας καν. Ακόμα και σε επίπεδο τεχνικών αν η αναπηρία σου δεν σου επιτρέπει συγκεκριμένα πράγματα, τότε μπορείς να τροποποιήσεις όλη την προπόνηση με βάση αυτά που μπορείς.

Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο με κάποια αναπηρία που κατάφεραν να διακριθούν και να ξεχωρίσουν.

Εάν είσαι σε αναπηρικό καροτσάκι μπορείς να δοκιμάσεις να πυγμαχήσεις, να μάθεις να δουλεύεις τα χέρια σου. Να κάνεις μέχρι και σπάρινγκ. Από την άλλη ακόμα και αν σου λείπει κάποιο μέλος πάνω/κάτω στο σώμα σου μπορείς να μάθεις να παλεύεις.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αθλητών από την πυγμαχία, την πάλη, το ζίου ζίτσου, τις μικτές πολεμικές τέχνες που κάνουν αγώνες με κάποια αναπηρία και διακρίνονται μάλιστα. Ακόμα και σε σχετικά πρωταθλήματα μπορείς να λαμβάνεις μέρος.

Επίσης η Αυτοάμυνα που μπορείς να μάθεις σε έναν Σύλλογο μαχητικών αθλημάτων θα σε μεταμορφώσει ψυχολογικά καθώς άμεσα θα αισθανείς πολύ πιο δύνατος. Αμυντικές τεχνικές και λαβές που θα μπορούσαν να αποβούν εξαιρετικά χρήσιμες.

Τα άτομα με κάθε είδους αναπηρία μπορούν να κάνουν τα πάντα, το μόνο που δεν μπορούν και δεν επιτρέπεται να κάνουν είναι να σταματήσουν να ζουν, να εξελίσσονται, να αθλούνται.

Μην διστάζετε. Επιλέξτε έναν καλό Σύλλογο και δεν θα χάσετε!

barkas eom banner new

 

uprime gantia pygmaxias shop now

uprime gantia pygmaxias 1

FACEBOOK - Ροή Ειδήσεων

© 2024 UFight.gr, Powered by web-doctor.gr