
Μία από τις πιο εντυπωσιακές νίκες του «UFC Belgrade» πέτυχε ο Jovan Leka, ο οποίος τελείωσε τον Alexander Poppeck με ένα τρομερό λάκτισμα στο σώμα στον πρώτο γύρο.
Ο 24χρονος Σέρβος heavyweight πραγματοποίησε ιδανικό ντεμπούτο στο UFC μπροστά στο κοινό της πατρίδας του, γράφοντας παράλληλα ιστορία ως ο πρώτος Σέρβος μαχητής που καταφέρνει να κερδίσει αγώνα του UFC μέσα στη Σερβία.
Ο Leka άρχισε από τα πρώτα δευτερόλεπτα να κινείται επιθετικά, πιέζοντας τον αντίπαλό του προς τα πίσω και αναζητώντας το δυνατό τελείωμα. Λίγο μετά τη συμπλήρωση δύο λεπτών, εξαπέλυσε ένα γερό λάκτισμα στο συκώτι, το οποίο «δίπλωσε» αμέσως τον Poppeck και τον έστειλε στο έδαφος.
Ο Σέρβος ακολούθησε με μερικά δυνατά χτυπήματα, με τον διαιτητή Vladimir Badrljica να παρεμβαίνει και να διακόπτει την αναμέτρηση στα 2:22 του πρώτου γύρου.
Ο Poppeck είχε αποδεχτεί την αναμέτρηση με ειδοποίηση λίγο μεγαλύτερη της μίας εβδομάδας, αντικαθιστώντας τον τραυματία Max Gimenis.
Η διαφορά στη δύναμη έγινε εμφανής κατά τη διάρκεια της σύντομης αναμέτρησης, με τον Leka να εκμεταλλεύεται το μεγαλύτερο μέγεθος και την πίεσή του για να βρει το καθοριστικό χτύπημα.
Με αυτή τη νίκη, ο Jovan Leka ανέβασε το επαγγελματικό ρεκόρ του στο 14-2 και συστήθηκε με εντυπωσιακό τρόπο στο κοινό του UFC. Ο Σέρβος είχε αγωνιστεί το 2025 στο «Dana White’s Contender Series», όπου είχε κερδίσει τον Azamat Nuftillaev με απόφαση, χωρίς όμως τότε να λάβει συμβόλαιο.
Από την άλλη πλευρά, ο Alexander Poppeck υποχώρησε στο 21-6, βλέποντας το σερί των πέντε συνεχόμενων νικών του να ολοκληρώνεται με ένα ιδιαίτερα σκληρό τελείωμα.
The SOUND of that kick 😳 🦵
— UFC Europe (@UFCEurope) August 1, 2026
Jovan Leka sends our #UFCBelgrade crowd CRAZY 🇷🇸 🔊 pic.twitter.com/ROZ7DZqVHs
Διαβάστε ακόμα :





















