
Η κόντρα του Sean Strickland με τον Khamzat Chimaev φαίνεται πως ξεφεύγει πλέον από τα συνηθισμένα όρια του trash talking, με τον Αμερικανό πρώην πρωταθλητή να ρίχνει ευθύνες στο UFC σε περίπτωση που η κατάσταση ανάμεσα στα δύο camps ξεφύγει.
Ο Strickland είναι προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει τον Chimaev στο main event του UFC 328 στις 9 Μαΐου, διεκδικώντας τον τίτλο της middleweight κατηγορίας. Ωστόσο, η μάχη αυτή δεν αφορά μόνο τη ζώνη στα -84 κιλά, καθώς το μίσος και η ένταση ανάμεσα στους δύο αθλητές έχουν πάρει προσωπικές διαστάσεις.
Ο Chimaev έχει απειλήσει πως μπορεί να μεταφέρει τη διαμάχη «στον δρόμο», ενώ ο Strickland από την πλευρά του έχει προειδοποιήσει πως θα πυροβολήσει τον “Borz” και την ομάδα του, εάν επιχειρήσουν να του επιτεθούν εκτός αγωνιστικού χώρου.
Η έντονη και προσωπική ανταλλαγή δηλώσεων έχει προκαλέσει ανησυχία για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια της media week. Ο Strickland, πάντως, θεωρεί πως αν συμβεί κάτι, την ευθύνη θα την έχει το UFC.
Σε νέα ανάρτησή του στο X, ο Αμερικανός έγραψε:
«Το UFC προσπαθεί να περιορίσει τις αλληλεπιδράσεις μου με τον σκύλο.
Ακούστε, θα το πω τώρα. Δεν πρόκειται να με ελέγξει ένας σκύλος του τρίτου κόσμου.
Αν διαπιστώσω ότι υπάρχει άνιση μεταχείριση ανάμεσα στα camps μας, θα πάω στο λόμπυ (του ξενοδοχείου) και θα τον περιμένω.
Ελέγξτε την “πόρνη” σας ή μην την ελέγχετε. Δεν με νοιάζει. Ας γίνει ό,τι είναι να γίνει. Αυτή είναι η Αμερική.»
The @UFC is trying to limit my interactions with the dog.
— Sean Strickland (@SStricklandMMA) May 1, 2026
Listen I will say this now. I will not be controlled by a third world dog.... If I find there is unequal treatment between our camps I will walk to the lobby and wait for him.
Control your whore or dont. I dont care.…
Οι δηλώσεις του Strickland είναι για ακόμη μία φορά ακραίες, με τον ίδιο να πιέζει επικοινωνιακά το UFC και να ανεβάζει επικίνδυνα τους τόνους πριν από τη μεγάλη μάχη.
Πρόσφατα, ο προπονητής του Chimaev δήλωσε στο MMA Fighting πως τα περί όπλου από τον Strickland είναι «ανοησίες», καθώς δεν πιστεύει πως η κατάσταση θα φτάσει ποτέ σε τέτοιο επίπεδο βίας. Μάλιστα, ανέφερε πως ο Chimaev γέλασε με την προειδοποίηση του αντιπάλου του.
Το ερώτημα πλέον είναι αν το UFC θα καταφέρει να κρατήσει τα πράγματα υπό έλεγχο μέχρι την βραδιά του αγώνα. Υπάρχει, άλλωστε, πάντα ο φόβος η ένταση να ξεσπάσει είτε πριν είτε μετά τον αγώνα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα παραμένει το χάος που είχε ακολουθήσει μετά τη νίκη του Khabib Nurmagomedov επί του Conor McGregor το 2018, όταν ξέσπασε μεγάλη σύρραξη ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Ο CEO του UFC, Dana White, έχει ήδη παραδεχθεί πως θα υπάρξει ενισχυμένη ασφάλεια στις υποχρεώσεις των αθλητών στα media, ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε επεισόδιο ανάμεσα σε Strickland και Chimaev.
Το μόνο σίγουρο είναι πως η μάχη τους έχει ήδη αποκτήσει τεράστιο ενδιαφέρον, όχι μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και για την εκρηκτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτήν.
Διαβάστε ακόμα :



















