
Μια ιδιαίτερα δυνατή περίοδο διανύει το ελληνικό MMA στο 'Cage Warriors', με τρεις μαχητές να έχουν δώσει σημαντικές νίκες για την Ελλάδα σε μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις της Ευρώπης.
Ο Αλέξανδρος Μουμτζής, ο Κωνσταντίνος Ντελής και ο Αλέξης Τσαρμαντίδης έχουν καταφέρει με τις εμφανίσεις τους να τραβήξουν βλέμματα, να κερδίσουν αντιπάλους υψηλού επιπέδου και να δείξουν πως οι Έλληνες μαχητές μπορούν πλέον να στέκονται με αξιώσεις σε μεγάλη διεθνή stages των μικτών πολεμικών τεχνών.
Ο Αλέξανδρος Μουμτζής έβαλε την υπογραφή του με εντυπωσιακό τρόπο στο ‘Cage Warriors 204’ της Ρώμης – στον πιο πρόσφατο αγώνα του εκεί στις 11 Απριλίου 2026- επικρατώντας του Dylan Hazan με σπάνια υποταγή omoplata στον πρώτο γύρο . Ο Έλληνας MMAer έφτασε έτσι στο αήττητο 10-0, πετυχαίνοντας μία νίκη που δεν πέρασε απαρατήρητη, καθώς το τελείωμα ήρθε απέναντι σε έναν έμπειρο Ιταλό αντίπαλο με ρεκόρ 10-3 πριν τη μάχη.
Για τον Μουμτζή, αυτή δεν ήταν η πρώτη δυνατή εμφάνιση στο Cage Warriors. Είχε προηγηθεί η νίκη του απέναντι στον Keir Harvie στο ‘Cage Warriors 187’ στη Γλασκώβη
, όπου επικράτησε με ομόφωνη απόφαση σε μια αναμέτρηση που επιβεβαίωσε πως μπορεί να αντεπεξέλθει σε αγώνες υψηλής πίεσης μακριά από την Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, ο Κωνσταντίνος Ντελής έχει δημιουργήσει το δικό του δυνατό σερί στο promotion. Ο μαχητής από τη Λαμία έκανε εκκωφαντική δήλωση στο ‘Cage Warriors 179’ της Ρώμης, όταν σταμάτησε με νοκ άουτ στον πρώτο γύρο τον Simone Patrizi
, σε μία από τις πιο εντυπωσιακές ελληνικές νίκες στο εξωτερικό για το 2024.
Η συνέχεια για τον Ντελή ήταν ακόμα πιο σημαντική, καθώς στο ‘Cage Warriors 183’ πέτυχε νέα νίκη απέναντι στον Michael Pagani, αυτή τη φορά με split decision ύστερα από τρεις γύρους. Το αποτέλεσμα αυτό είχε ιδιαίτερη αξία, καθώς ήταν η δεύτερη συνεχόμενη επικράτησή του στο κλουβί του Cage Warriors και ήρθε απέναντι σε έναν δύσκολο Ιταλό αντίπαλο.
Ο Ντελής δεν σταμάτησε εκεί. Στο ‘Cage Warriors 201’ του Μάντσεστερ, έστειλε νέο ηχηρό μήνυμα, βγάζοντας νοκ άουτ τον Leon Aliu στον πρώτο γύρο
. Η νίκη αυτή ήρθε στις 13 Μαρτίου 2026 με τον Ντελή να πετυχαίνει ένα ακόμα εντυπωσιακό τελείωμα σε διοργάνωση που μεταδίδεται διεθνώς και λειτουργεί ως προθάλαμος για τα μεγαλύτερα promotions του κόσμου.
Σημαντικό ρόλο στο ελληνικό σερί του Cage Warriors έχει και ο Αλέξης Τσαρμαντίδης. Ο Πόντιος μαχητής που διαμένει στην Κύπρο επέστρεψε δυναμικά στο promotion μετά την ήττα του από τον αήττητο Ιρλανδό Maximus Lally στο ‘Cage Warriors 188’.
Στο ‘Cage Warriors 193’ του Νιούκαστλ, ο Τσαρμαντίδης πέτυχε σπουδαία νίκη απέναντι στον Βρετανό Matthew Elliott
, μέσα στην έδρα του αντιπάλου του. Η επικράτηση αυτή είχε ξεχωριστή σημασία, καθώς ο Τσαρμαντίδης δεν λύγισε από το προηγούμενο αποτέλεσμα, αλλά επέστρεψε πιο αποφασισμένος.
Ακολούθησε ακόμα μία μεγάλη στιγμή στο ‘Cage Warriors 202’ του Μάντσεστερ στις 14 Μαρτίου, όπου ο Τσαρμαντίδης αντιμετώπισε τον Βρετανό Oliver Tero και τον σταμάτησε με ΤΚΟ στον τρίτο γύρο
, με γροθιές στο έδαφος. Ο αγώνας έγινε στις 14 Μαρτίου 2026, με τον Τσαρμαντίδη να ανεβάζει το ρεκόρ του στο 7-2 και να αποδεικνύει πως μπορεί να παίρνει νίκες σε απαιτητικές έδρες της Βρετανίας.
Αυτό που κάνει ξεχωριστή τη συγκεκριμένη περίοδο είναι πως οι επιτυχίες δεν έρχονται από έναν μόνο αθλητή, αλλά από περισσότερα ελληνικά πρόσωπα που χτίζουν παρουσία στο ίδιο μεγάλο promotion αποδεικνύοντας πως το ελληνικό MMA έχει πλέον μαχητές που μπορούν να διεκδικούν χώρο στο ευρωπαϊκό προσκήνιο και να πρωταγωνιστούν.
Κλείνοντας αξίζει να σημειώσουμε πως το ‘Cage Warriors’ έχει υπάρξει πολλές φορές προθάλαμος για αθλητές που διεκδικούν να παίξουν στο οκτάγωνο του UFC.
Διαβάστε ακόμα :




























