
Ο Dante Leon πήρε θέση σε μία από τις πιο διαχρονικές συζητήσεις στον χώρο του Brazilian Jiu-Jitsu, υποστηρίζοντας ότι η προπόνηση με gi αποτελεί την καλύτερη βάση για την εξέλιξη ενός αθλητή.
Παρότι έχει καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους no-gi grapplers της γενιάς του, ο Καναδός πιστεύει ότι οι πρώτες εμπειρίες ενός αθλητή πρέπει να αποκτώνται φορώντας το παραδοσιακό κιμονό.
Ο Leon μεγάλωσε προπονούμενος σχεδόν αποκλειστικά με gi, σε μία εποχή κατά την οποία τα περισσότερα γυμναστήρια είχαν μόνο ένα no-gi μάθημα την εβδομάδα. Όπως θυμήθηκε, τα τμήματα χωρίς κιμονό ήταν τότε συνήθως τα μικρότερα σε συμμετοχή, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης και των διοργανώσεων ήταν επικεντρωμένο στο παραδοσιακό BJJ.
«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να γίνεις καλός στο Jiu-Jitsu είναι να ξεκινήσεις με το gi», δήλωσε ο Leon. Πρόσθεσε ότι οι αθλητές που αποκτούν υψηλό επίπεδο με το κιμονό είναι συχνά εκείνοι που εξελίσσονται περισσότερο και στο no-gi, επειδή έχουν αναπτύξει υπομονή, τεχνική ακρίβεια και βαθύτερη κατανόηση των θέσεων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και αρκετοί αθλητές που παρουσιάζονται ως αποκλειστικά no-gi έχουν συνήθως σημαντική εμπειρία στο gi. Ο Leon θεωρεί ότι, εφόσον αφιέρωναν τον ίδιο χρόνο στις διοργανώσεις με κιμονό, πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν να φτάσουν πολύ κοντά στο επίπεδο που παρουσιάζουν στο no-gi grappling.
Η άποψή του στηρίζεται και στη δική του αγωνιστική πορεία. Ο Leon αναπτύχθηκε μέσα από τις διοργανώσεις της IBJJF, προτού φτάσει στην κορυφή του no-gi, κατακτώντας παγκόσμιους τίτλους και αγωνιζόμενος απέναντι στους κορυφαίους αθλητές του ADCC. Έχει εξηγήσει και στο παρελθόν ότι πολλές κινήσεις και έννοιες είναι κοινές στις δύο μορφές του αθλήματος και ότι η προπόνηση στο gi τον βοηθά να προετοιμάζεται καλύτερα για τους no-gi αγώνες του.
Διαβάστε ακόμα :





















