
Ο Paulo Costa δείχνει αποφασισμένος να ανοίξει νέο κεφάλαιο στην καριέρα του στο UFC 327, όπου θα κάνει το ντεμπούτο του στα light heavyweight απέναντι στον αήττητο Azamat Murzakanov.
Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη απόψε το Μ. Σάββατο 11 Απριλίου στο Kaseya Center του Μαϊάμι, σε μια κάρτα όπου το παιχνίδι στα 93 κιλά μοιάζει ανοιχτό μετά την αποχώρηση του Alex Pereira προς τα βαριά κιλά.
Ο Βραζιλιάνος, πάντως, δεν μιλά μόνο για την επιδίωξη κατάκτησης τίτλου. Στη συνέντευξη Τύπου πριν τη διοργάνωση ξεκαθάρισε πως βλέπει τον αγώνα με τον Murzakanov και ως ένα βήμα προς την παλιά του κόντρα με τον Khamzat Chimaev.
Ο Costa δήλωσε με ωμό τρόπο πως θέλει να βάλει ακόμη έναν Ρώσο στο ρεκόρ του και μετά να κυνηγήσει τον Chimaev, τονίζοντας ότι αυτός είναι ο επόμενος στόχος του μετά τη μάχη του UFC 327.
Η κατάσταση αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον επειδή ο Chimaev δεν έχει κρύψει ότι δεν σκοπεύει να μείνει για πολύ στα 83 κιλά, ενώ υπάρχουν σενάρια ότι ακόμη και με νίκη επί του Sean Strickland μπορεί να αφήσει τη middleweight ζώνη. Σε ένα τέτοιο σενάριο, το ενδεχόμενο να συναντηθούν με τον Costa σε νέα κατηγορία κιλών θα μπορούσε να επιστρέψει δυνατά στο προσκήνιο. Από τη δική του πλευρά, ο Costa επιχειρεί να συνδέσει τη μετάβασή του στα 93 κιλά όχι μόνο με μια νέα αρχή, αλλά και με ένα προσωπικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών που κυνηγά εδώ και καιρό.
O Costa δήλωσε χαρακτηριστικά στην συνέντευξη τύπου :
«Είμαι πολύ κουλ, έχω λατινικό αίμα στις φλέβες μου. Εκπροσωπώ τη Λατινική Αμερική, την Κεντρική Αμερική, τη δική μας Αμερική. Όχι αυτόν τον Ρώσο. Μισώ αυτούς τους γ@@@ους Ρώσους. Αυτός θα είναι ο δεύτερος συνεχόμενος που θα βάλω στο ρεκόρ μου και μετά ίσως ο τρίτος να είναι ο Chimaev. Αυτόν θέλω μετά, αφού κερδίσω αυτόν τον χοντρό τύπο.»
Βέβαια ο Costa πρέπει πρώτα να περάσει το εμπόδιο του Azamat Murzakanov, που παραμένει αήττητος με ρεκόρ 16-0 και θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα ονόματα της κατηγορίας. Ο Ρώσος έχει ήδη χτίσει φήμη με βίαια τελειώματα και σημαντικές νίκες στο UFC, κάτι που σημαίνει πως ο Βραζιλιάνος δεν έχει μπροστά του απλώς ένα ντεμπούτο σε νέα κατηγορία, αλλά ένα πολύ σκληρό τεστ που μπορεί να καθορίσει όλη τη συνέχεια της πορείας του.
Paulo Costa fires shots at the press conference, calling out Russians and eyeing Khamzat after his next fight 🇷🇺
— Red Corner MMA (@RedCorner_MMA) April 10, 2026
“I hate Russians. This is the second one in a row that I’m gonna put on my record, and the third one maybe Chimaev. I want him next after beating this fat guy.”
(Via… pic.twitter.com/OSWxTTH0mr
Διαβάστε ακόμα :























