
Ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής και ένας από τους κορυφαίους πυγμάχους όλων των εποχών, ο Oleksandr Usyk, άνοιξε τα χαρτιά του σχετικά με το μέλλον του στο άθλημα, αποκαλύπτοντας πως σκοπεύει να δώσει μόλις λίγους ακόμα αγώνες προτού αποχωρήσει από την ενεργό δράση, με έναν από αυτούς να είναι ιδανικά απέναντι στον Deontay Wilder.
Ο Ουκρανός σταρ ήταν πρόσφατα παρών στη μεγάλη βραδιά ‘Night of the Samurai’, όπου ο Naoya Inoue σημείωσε ακόμα μία εντυπωσιακή νίκη. Αμέσως μετά, μίλησε στον δημοσιογράφο Mike Coppinger για λογαριασμό του Ring TV, αναφερόμενος στα επόμενα βήματά του στην πυγμαχία.
Ο Usyk τόνισε πως, παρότι έχει ήδη «καθαρίσει» τη heavyweight κατηγορία, εξακολουθεί να έχει κίνητρο για συγκεκριμένα μεγάλα ονόματα — με τον Wilder να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του.
Αναφερόμενος στα πλάνα του για το 2026, ο Usyk δήλωσε ξεκάθαρα:
«Η ομάδα μου ετοιμάζει τον επόμενο αγώνα μου. Θέλω να πυγμαχήσω με τον “Bronze Bomber”, τον Deontay Wilder. Θέλω αυτόν τον αγώνα και πιστεύω ότι το θέλει κι εκείνος. Οπότε, πάμε».
Παρότι ο Wilder θεωρείται πλέον εκτός της αγωνιστικής του ακμής, ο Usyk εξήγησε γιατί εξακολουθεί να τον βλέπει ως ελκυστικό αντίπαλο:
«Θέλω να αντιμετωπίζω τα μεγαλύτερα ονόματα. Είναι ένας από τους κορυφαίους μαχητές της τελευταίας δεκαετίας. Για μένα, είναι ένας σπουδαίος αγώνας».
Όταν ρωτήθηκε για τη θρυλική δύναμη του Wilder και αν πιστεύει ότι ο ίδιος διαθέτει πλέον μεγαλύτερη ισχύ, ο Usyk απάντησε χαμογελώντας λιτά: «Ίσως».
Παρά τα αμέτρητα επιτεύγματά του και το δεδομένο μέλλον του στο Hall of Fame, ο Usyk ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να μείνει για πολύ ακόμα στο ρινγκ:
«Νομίζω ότι έχω ακόμα δύο ή τρεις αγώνες».
Έχοντας νικήσει τους κορυφαίους της γενιάς του και έχοντας αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της πυγμαχίας, ο Oleksandr Usyk φαίνεται έτοιμος να γράψει τις τελευταίες σελίδες μιας ήδη θρυλικής καριέρας — επιλέγοντας ο ίδιος πώς και με ποιον.
Διαβάστε ακόμα :




















