Πρώτη φορά τον Ιούνιο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwondo στην άμμο !

on . Posted in Tae Kwon Do

aaabbjid4h

aaaabbbaegt4s999

aaabean200

Οι αθλητές αφήνουν στην άκρη τις στολές και τον εξοπλισμό τους και φορώντας τα καλοκαιρινά τους θα διαγωνιστούν τον Ιούνιο στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα τάε κβον ντο στην άμμο.

Σε μία πρωτοποριακή κίνηση για τη διάδοση του αθλήματος προχώρησε η παγκόσμια ομοσπονδία τάε κβον ντο αποφασίζοντας για πρώτη φορά τη διοργάνωση παγκόσμιου πρωταθλήματος σε άμμο. Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στις 4 και 5 Ιουνίου στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Θα περιλαμβάνουν μόνο τα στυλ πούμσε και κγιούπκα στα οποία οι αθλητές αγωνίζονται χωρίς αντίπαλο. Συγκεκριμένα το πούμσε αποτελεί επίδειξη δυνατοτήτων του αθλητή ή της ομάδας και το κγιούπκα αφορά το σπάσιμο αντικειμένων με γρήγορες κινήσεις. Αντίθετα στο πρόγραμμα του παγκόσμιου πρωταθλήματος στην άμμο δε θα περιλαμβάνεται το αγωνιστικό τάε κβον ντο που εκπροσωπείται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αντί των μακριών στολών και του εξοπλισμού που φορούν οι αθλητές και οι αθλήτριες, στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα αγωνιστούν με καλοκαιρινή και ανάλαφρη ενδυμασία, ενώ θα επιτρέπονται και τα γυαλιά ηλίου. Το στυλ πούμσε θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των παναμερικανικών αγώνων του 2019, ενώ γίνονται συζητήσεις για να παρουσιαστεί και στους ασιατικούς αλλά και στους ευρωπαϊκούς αγώνες. Παράλληλα ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Τσούνγον Τσούε, ευελπιστεί στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος αισιοδοξώντας πως στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2017 θα υπάρχει και ομαδικό αγώνισμα τάε κβον ντο.

πηγή :  sportsfeed.gr

aaabbhu6e

 aaaabbnud4d11