banner kossivakis

Ο Θοδωρής Γκίτσας γράφει για την στήριξη που επιβάλλεται να γίνει στα Αθλητικά Σωματεία!

on . Posted in Muay Thai

force 1 tasos tsalas 10

gkitsas633

Ο επικεφαλης του αθλητικού Σωματείου 'Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ' με μεγάλη εμπειρία στον μαχητικό χώρο, ο Θοδωρής Γκίτσας, γράφει για την στήριξη των αθλητικών σωματείων μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τους κλειστούς χώρους άθλησης στις αρχές Ιουνίου στο πλαίσιο προστασίας του κοινού από τον covid-19.

Γράφει αναλυτικά μέσα από την σελίδα του :

"Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη σε όλους.

Μετά από πολύ σκέψη και πιστεύοντας ότι έχω υποχρέωση μετά από τόσα χρόνια απέναντι στο Δ.Σ., στους αθλητές, στους γονείς, στα μέλη, στους προπονητές του συλλόγου καθώς και στον αθλητικό κόσμο, θέλω να εκφράσω την άποψή μου όσο αφορά την στήριξη των αθλητικών σωματείων σαν Πρόεδρος του αθλητικού Σωματείου «Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» που ιδρύθηκε το 1992 και εδρεύει στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου και καλλιεργεί τα αθλήματα του Taekwondo, Muay Thai και Kick Boxing τα οποία είναι αναγνωρισμένα από την Γ.Γ.Α.
Επίσης διαθέτει άδεια λειτουργίας και απασχολεί προπονητές με ασφαλιστικό φορέα το ΙΚΑ.

Η άποψή μου λοιπόν είναι ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των αθλητικών σωματείων για τις σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις και τα πολύ σοβαρά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν όλα τα αθλητικά σωματεία όταν θα αρχίσει να αίρεται το μέτρο της απαγόρευσης λειτουργίας των.

Τα αθλητικά σωματεία είναι τα κύτταρα του αθλητισμού με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία μας και έχουν δεχθεί πολύ σοβαρό πλήγμα με τη διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων. Μετά την κρίση θα πρέπει να υπάρξουν οικονομικά μέτρα επανεκκίνησης των ώστε τα κύτταρα αυτά να παραμείνουν ζωντανά και υγιή.

Στις 13/03/2020 όπως γνωρίζετε όλοι διακόπηκε η λειτουργίας τους για την αντιμετώπιση του covid-19 με απόφαση της Κυβέρνησης μέχρι και σήμερα. Τα αθλητικά σωματεία ήταν τα πρώτα που έκλεισαν και είναι από τα τελευταία που θα λειτουργήσουν ξανά.

Ίσως, μέσα στον Ιούνιο αρθούν τα μέτρα αυτά αλλά το κακό έχει ήδη γίνει. Θα είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο στα σωματεία να προσέλθουν πάλι τα παλαιά μέλη, να προσελκύσουν νέα καθώς και αθλητές παλαιούς και νέους, να γίνουν αθλητικά γεγονότα λόγω των καταστάσεων και των μέτρων που λαμβάνονται και πρόκειται να ληφθούν όπως φαίνεται μέχρι και αυτή τη στιγμή και δεν ξέρουμε για πόσο καιρό ακόμη.
Επίσης κάποια από τα ΜΜΕ σπέρνουν τον φόβο και τον πανικό στην κοινωνία, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα με αποτέλεσμα ανησυχητικά φαινόμενα και συμπεριφορές οι οποίες βλάπτουν το χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να έχουν χαθεί οι μήνες Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος και να είναι ήδη χαμένοι οι μήνες Ιούλιος, Αύγουστος και ο μισός Σεπτέμβριος. Ελπίζουμε να μην έρθει και δεύτερο κύμα τον Οκτώβριο όπως έχει προβλεφθεί από όλους τους επιστήμονες μέχρι τώρα, διότι για τα σωματεία θα είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Σας γνωρίζω επίσης ότι τα μέλη των σωματείων μακάρι να μπορούσαν, αλλά δυστυχώς ΔΕΝ μπορούν να καλύψουν τα έξοδα επιβίωσης των οικογενειών των πόσο μάλλον να ενισχύσουν οικονομικά τα σωματεία τους(όπως προβλέπεται) ώστε να τα σώσουν από την καταστροφή και να επαναλειτουργήσουν έχοντας όλη την καλή θέληση.
Επίσης τα σωματεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν για την οικονομική ενίσχυση τους βάση καταστατικού με άλλους τρόπους(αγώνες, σεμινάρια, εξετάσεις, διαγωνισμούς κλπ.), διότι έχει ανασταλεί η λειτουργία τους και λόγω οικονομικών προβλημάτων των μελών τους δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα επιβίωσης των.

Ξέρουμε ότι τίποτε δεν θα είναι όπως πριν. Πρέπει όλοι μαζί και πρωτίστως το Κράτος να μην αφήσει στη μοίρα τους τα σωματεία διότι έτσι θα σβήσει η φλόγα του αθλητισμού.

Ο αθλητισμός δεν έχει σκοπό μόνο τη σωματική καλλιέργεια και δράση, τον πρωταθλητισμό, τις υψηλές επιδόσεις κλπ., αλλά είναι και παιδαγωγικός με σκοπό και με αντίκτυπο στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Παράλληλα είναι ένας κοινωνικός θεσμός ο οποίος αντικατοπτρίζει τη δεδομένη κοινωνία και τον πολιτισμό της. Είναι η σωματική και πνευματική εκπαίδευση των παιδιών μας, ανεξάρτητα του αθλήματος ή των αθλημάτων που καλλιεργούν.

Οι προτάσεις οι δικές μου λοιπόν σαν Πρόεδρος του αθλητικού Σωματείου «Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» είναι οι εξής:

1. Να υπάρξει επιδότηση του ενοικίου για τα αθλητικά σωματεία η οποία θα πηγαίνει κατευθείαν στον ιδιοκτήτη του ακινήτου από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021 τουλάχιστον. Διότι αν κλείσει το σωματείο, ούτε ο ιδιοκτήτης θα εισπράξει ενοίκιο, ούτε ο Δήμος δημοτικά τέλη καθώς θα αυξηθεί και η ανεργία διότι τα σωματεία τα οποία απασχολούν προσωπικό(προπονητές) θα τους απολύσουν με αποτέλεσμα την αύξηση τη ανεργίας καθώς και τη μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών. Επίσης δεν θα υπάρχει οικονομική δραστηριότητα με άλλους φορείς ή άλλο προσωπικό όπως λογιστές, συνεργεία καθαρισμού, αγορά εξοπλισμού, εισφορές στην ομοσπονδία και σε άλλους φορείς κλπ.

2. Σε περίπτωση που υπάρχουν οφειλές σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ. ή δάνεια ή ρυθμίσεις οι οποίες πλήττονται με την διακοπή της λειτουργίας των συλλόγων να ρυθμιστούν για όσο διάστημα θα διαρκέσει η κρίση και να γίνουν εκ νέου διακανονισμοί. Να βρεθεί τέλος πάντων μία λύση από τους ειδικούς διότι: "Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος".

3. Κατάργηση καταβολής των Δημοτικών τελών για τους αθλητικούς συλλόγους μέχρι την αποκατάσταση των συλλόγων στην κανονικότητά.

4. Υπαγωγή των αθλητικών σωματείων στην αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800€.

5. Δωρεάν χορήγηση απολυμαντικών, μασκών και γαντιών στα σωματεία ή με κάποιο μικρό αντίτιμο σύμφωνα με την εβδομαδιαία κατανάλωση από τους αθλητές.

6. Ενίσχυση των αθλητικών συλλόγων από τους κατά τόπους Δήμους όχι οικονομικά αλλά με την διάθεση χώρων εσωτερικών ή εξωτερικών καθώς και η συνεργασία τους με το Δ.Σ των συλλόγων όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο για την εύρυθμη λειτουργία τους. Αν ένα σωματείο πρόκειται να κλείσει να του δοθεί η δυνατότητα να στεγαστεί σε χώρο του Δήμου μέχρι να υπάρξει λύση. Η συνεργασία αυτή πρέπει να είναι αμφίδρομη. Επίσης τα σωματεία μερίμνη των Δ.Σ. πρέπει να βοηθήσουν τους Δήμους με οιοδήποτε τρόπο τους ζητηθεί διότι και οι Δήμοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε έκτακτη κατάσταση.

7. Ενίσχυση των συλλόγων από τις ομοσπονδίες σε ότι αφορά συμβουλές πάσης φύσεως για την στήριξη των αθλητικών σωματείων με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία τους. Επίσης η εύρεση τρόπων ώστε να ελαφρύνουν τις οικονομικές υποχρεώσεις των συλλόγων απέναντί τους όπως μικρότερη ετήσια συνδρομή, χαμηλότερο παράβολο έκδοσης δελτίου κλπ.

8. Άμεση και κατανοητή ενημέρωση των Αθλητικών συλλόγων και των μελών τους για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ιού και την ενίσχυση της ασφάλειας και της υγιεινής στα σωματεία ώστε όλοι να αισθάνονται ασφαλείς καθώς και την καθιέρωση κανόνων - ανάπτυξη συγκεκριμένων οδηγιών ανά άθλημα καθώς και οδηγίες τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας και των αποστάσεων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Γνωρίζω ότι κάποιες Ομοσπονδίες δεν έχουν πάρει επιχορήγηση ώστε να μπορούν να την αξιοποιήσουν θετικά για την οικονομική ενίσχυση των συλλόγων τους καθώς και ότι το Κράτος δεν έχει αρκετά χρήματα ώστε να καλύψει όλες τις ζημιές που έχει υποστεί όλος ό κόσμος, οι επιχειρήσεις, όλα τα επαγγέλματα ανεξαιρέτως, οι άνεργοι καθώς και όλο το σύστημα που αποτελεί την ραχοκοκαλιά του κράτους μας στην Ελλάδα.

Οι καταστάσεις που ζούμε είναι πρωτόγνωρες για όλους γενικά και δεν ξέρουμε που θα μας οδηγήσει όλο αυτό δυστυχώς.
Πάντως όχι προς το καλύτερο όσο αφορά την ποιότητα ζωής γενικά. Για αυτό απαιτούνται δράσεις από όλους μας.
Δεν αρκεί μόνο να τονίζουμε τα όποια προβλήματα αλλά και να προτείνουμε κάθε φορά και λογικές λύσεις.

Τέλος θέλω να σκεφτούμε όλοι για λίγο τους διασώστες του ΕΚΑΒ, τους νοσηλευτές και τους γιατρούς καθώς και όλους όσους μάχονται στην πρώτη γραμμή διακινδυνεύοντας τη ζωή τους.... τούς ανθρώπους που χάσανε τη ζωή τους...ακόμη και αυτούς που θα την χάσουνε... και ας βοηθήσουμε και εμείς λοιπόν όλοι με τον τρόπο μας να ξεπεράσουμε αυτή τη πρωτόγνωρη κατάσταση μαζί και ενωμένοι, μαζί με το Κράτος που προσπαθεί πιστεύω να βοηθήσει όπως μπορεί και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αν δεν μπορέσει δεν πειράζει, θα βρούμε τρόπο μόνοι μας να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο αρκεί να υπάρχει καλή θέληση και συνεννόηση. Διότι στο τέλος πρέπει να κάνουμε κάτι, πρέπει να το κάνουμε εμείς και πρέπει να το κάνουμε με συγκεκριμένο τρόπο τον οποίο πρέπει να βρούμε πάλι εμείς. Αρκεί να μη μείνουμε στα λόγια. Τι μαχητές είμαστε αν δεν μπορούμε...Τι παράδειγμα δίνουμε....

Η άποψή που εκφράζω είναι καθαρά προσωπική για τα αθλητικά σωματεία και τα μέτρα στήριξής των.

Ελπίζω ότι το Ελληνικό Κράτος στο οποίο όλοι στηρίζουμε τις ελπίδες μας, να συνδράμει, να αγκαλιάσει και να στηρίξει οικονομικά και ηθικά με την κατάλληλη εποπτεία προστατεύοντας ΟΛΑ τα αθλητικά σωματεία και να μην τα αφήσει στην τύχη τους.
Εμείς με τη σειρά μας ας σταματήσουμε να είμαστε όλα τα αρνητικά και ας γίνουμε μόνο τα θετικά για να υπάρξει μέλλον. Ας φανούμε δυνατοί και αλληλέγγυοι στις δύσκολες αυτές στιγμές για χάρη όλων.

Η αξία και η δύναμη του κράτους εξαρτώνται περισσότερο από τον χαρακτήρα των πολιτών, παρά από το είδος των νόμων. Σάμιουελ Σμάιλς

Με εκτίμηση
Γκίτσας Θεόδωρος''

gkitsas634

aaabbhu6e