thumbnail poster 0

protonotarios banner 00299

bannerpre35

Γιατί το Muay Thai είναι ιδανικό άθλημα για άντρες!

on . Posted in Muay Thai

aaabbjid4h

muay thai men 13

fightersdome new banner

Γνωστή και ως η 'Τέχνη των 8 άκρων', το Muay Thai είναι μια πολεμική τέχνη που ενσωματώνει γροθιές, λακτίσματα, γόνατα και χτυπήματα με αγκώνες. Έχει αρχέγονες ρίζες από αιώνες πριν και σήμερα υπάρχει ως άθλημα. Όμως αν νομίζετε πως το Muay Thai είναι μόνο για τύπους που θέλουν να το παίξουν Van Damme ή για Ασιάτες, τότε... διαβάστε παρακάτω και σκεφτείτε το ξανά.

Το Muay Thai δεν είναι μόνο από τα πιο δυναμικά και αποτελεσματικά μαχητικά αθλήματα. Είναι και σε τεχνικό επίπεδο πανέμορφο. Η ευγενής άμιλλα και το αθλητικό πνεύμα που κυριαρχεί είναι απαράμιλλο ακόμα και σε σύγκριση με άλλα μαχητικά σπορ.

Έχει μεγάλη συσχέτιση και με καταστάσεις τις πραγματικής ζωής και λόγω της έντονων ηθικών αξιών του και της παράδοσης, το Muay Thai χτίζει καταπληκτικής ποιότητας χαρακτήρα σε όσους το εξασκούν με σεβασμό.

Γι'αυτό τον λόγο μπορεί να σε μετατρέψει από ένα μικρό ποντικάκι σε ένα πραγματικό λιοντάρι.

Την πρώτη φορά που θα το δεις από κοντά σε αγώνες ή μέσα από δυναμικό σπαρινγκ ίσως πιστέψεις ότι δεν είναι για σένα. Τα μάτια σου θα εντυπωσιαστούν ωστόσο από την δυναμική των κινήσεων και των χτυπημάτων και σίγουρα το βλέμμα σου θα κολλησει.

Μέσα σε Σχολές που το καλλιεργούν με απόλυτη συνείδηση θα διαπιστώσεις ένα πλήρως ομαδικό πνεύμα , σε ένα κυνήγι αναζήτησης της διαρκούς βελτίωσης του εαυτού σου.

muay thai antres 11

Μέσα από την προπόνηση ενσωματώνεις χαρακτηριστικά όπως αυτά της εσωτερικής δύναμης, του σεβασμού, των ικανοτήτων, της τεχνικής και του αθλητικότητας. Θα καταλάβεις πως σε αυτό το άθλημα μεγαλύτερη σημασία έχει το ταξίδι παρά ο τόπος προορισμού που διαφέρει για τον καθένα ασκούμενο.

Αν έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση , μια αρνητική συμπεριφορά , είσαι παχύσαρκος , ο τρόπος ζωής σου είναι προβληματικός , το Muay Thai –όπως και τα περισσότερα μαχητικά αθλήματα εκ φύσεως- έχει την ικανότητα να αλλάζει τις ζωές ανδρών και φυσικά και γυναικών.

Πάμε να δούμε μερικά χαρακτηριστικά που βελτιώνεις μέσω του αθληματος :

Γίνεσαι πιο δυνατός

Μέσα σε εβδομάδες που έχεις ξεκινήσει διαπιστώνεις οφέλη σε ότι αφορά την δύναμη που θα σε παρακινήσουν να συνεχίσεις. H μεγάλη ποσότητα ασκήσεων με την χρήση του βάρους του σώματός σου συνδυασμένες με εκρηκτικές κινήσεις θα ενεργοποιήσουν μυς που ίσως και να μην πίστευες ότι διαθέτεις.

Τo Muay Thai βοηθά στο να χτίσεις ένα γερό, αθλητικό κορμί για το οποίο θα είσαι περήφανος. Αν ήδη πηγαίνεις στο γυμναστήριο, προσθέτωντας το Muay Thai στο πρόγραμμά σου θα βοηθήσει στο εύρος κινήσεων και την ενδυνάμωση του κορμού για μεγαλύτερα σηκώματα.

Αυξάνει άμεσα η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου

Σε κάθε προπόνηση είναι σημαντικό να πετυχαίνεις μικρούς στόχους. Έτσι θα καταφέρεις προοδευτικά να ξεπεράσεις τον φόβο της αποτυχίας και θα ξεκινήσεις να λαμβάνεις περισσότερα ρίσκα. Η αμφισβήτηση στον εαυτό σου θα αρχίσει να απομακρύνεται και να αντικαθιστάται με την εμπιστοσύνη στις δικές σου δυνάμεις. Αυτή η νέα αντίληψη του εαυτού σου που θα περνά και σε όσους σε περιβάλλουν δημιουργώντας μια πλήρως νέα οπτική για σένα.

muay thai antres 22

Με αυτή την μετάβαση η συμπεριφορά σου θα γίνει περισσότερο θετική και η αυτοπεποίθησή σου θα ανθίσει. Αυτό άμεσα θα έχει αντανάκλαση στην ζωή σου εν γένει.

Χάνεις Βάρος

Στην πορεία των ετών διαπιστωμένα όσοι μεθοδικά προπονούνται με ένα μαχητικό σπορ όπως το Muay Thai βλέπουν σταθερά αλλαγές στο σώμα τους. Περίπου 800 θερμίδες χάνονται σε μια προπόνηση και σε συνδυασμό με μια σωστή διατροφή επιταχύνεις φυσικά την διαδικασία .

Αποκτάς Σεβασμό

Αποκτάς Σεβασμό για τον ίδιο σου τον εαυτό και για τους άλλους. Μπορεί αυτό να ακούγεται τετριμμένο , όμως ζούμε σε μέρες που η έλλειψη σεβασμού είναι διάχυτη παντού. Σεβασμό πρώτα σε σένα τον ίδιο και σεβασμός για τους άλλους έχει γίνει ένας σπάνιος συνδυασμός στις σύγχρονες κοινωνίες. Στο Muay Thai όμως ο σεβασμός είναι ένα χαρακτηριστικό της κουλτούρας του αθλήματος ενσωματωμένο σε αυτό από την απαρχή του. Είναι ένα πολύ καλό μάθημα αυτό που το Muay Thai το διδάσκει στους ανθρώπους.

Διώχνεις τόνους άγχους και επιθετικότητας

Αληθινά το Muay Thai έχει την δύναμη να καταπραΰνει και να μετριάζει τα επίπεδα του άγχους και του στρες . Αντί να μαλώνεις στον δρόμο και να εξοργίζεσαι ή να μαλώνεις με δικούς σου ανθρώπους και συνεργάτες, εκτονώνεσαι στην προπόνηση. Εκεί το μυαλό σου καθαρίζει, σταματάς να σκέφτεσαι οτιδήποτε άλλο, γίνεσαι πιο ήπιος άνθρωπος και υπομονετικός άσχετα με το τι γίνεται στην ζωή σου εκείνη την στιγμή.

Εν κατακλείδι

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζεις φοβισμένος μέσα σε αυτή, αδύναμος και με χαμηλή αυτοεκτίμηση.

aaabbhu6e

giorgos mallios 25888622200