banner kossivakis

Πριν μπεις στο ρινγκ : Οι τρόποι να αντιμετωπίσεις το άγχος !

on . Posted in Boxing

aaabbjid4h

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaabbbbcccff

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaabbnhu33339

Είσαι μαχητής και ετοιμάζεσαι να ανέβεις στο ρινγκ για κάποιον αγώνα. Η καρδιά σου χτυπάει τόσο δυνατά που νομίζεις θα σπάσει και τα χέρια σου ιδρώνουν. Σε καταλαβαίνω...Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε ότι όποιος νομίζει ότι ο έρωτας είναι το πιο δυνατό συναίσθημα, μάλλον δεν έχει βάλει ποτέ γάντια.

Γράφει η δύο φορές πανελλήνια πρωταθλήτρια πυγμαχίας,  Στέλλα Κοντούλη

Έχεις κάνει την προετοιμασία σου και είσαι στο ζενίθ της φυσικής σου κατάστασης. Είσαι πανέτοιμος να κριθείς στο ρινγκ και να τα παίξεις όλα για όλα. Αλλά είναι και αυτό το άγχος που σε βασανίζει. Είναι λογικό γιατί ,ως μαχητής ,στον αγώνα σου παίζεται το κεφάλι σου. Το σώμα σου προετοιμάζεται να δεχτεί χτυπήματα και οι γροθιές σου σφίγγονται για να μοιράσουν ξύλο. Βρίσκεσαι σε ένταση και οι μύες και τα αντανακλαστικά σου είναι σε εγρήγορση. Η αδρεναλίνη σε ωθεί να ξεπεράσεις τον εαυτό σου.

Βρίσκεσαι στα αποδυτήρια μαζί με τον προπονητή σου. Είστε οι δυο σας λίγο πριν τον αγώνα σου. Έξω διεξάγονται οι αγώνες και ο κόσμος έχει κατακλύσει το γήπεδο και φωνάζει υπέρ ή κατά κάποιου! Απ' την άλλη εσύ κάνεις στόχους, σκιαμαχία και την τελευταία προθέρμανση για τον αγώνα. Ο προπονητής σου δίνει τις τελευταίες οδηγίες. Εκείνη τη στιγμή βρίσκεσαι σε υπερδιέγερση. Ξέρεις ότι πάνω στο ρινγκ πρέπει να τα δώσεις όλα. Πρέπει να είσαι δυνατός και συνέχεια σε ετοιμότητα. Να μην δώσεις κανένα δικαίωμα στον αντίπαλο να υπερισχύσει.

Φτάνει η σειρά του δικού σου αγώνα... Εσύ χαλαρώνεις μέσα στα αποδυτήρια, μακριά αλλά και τόσο κοντά με αυτό που πρόκειται να ζήσεις. Ο προπονητής σε ενθαρρύνει. Σου λέει ότι θέλει να δει αίμα, αλλά όχι το δικό σου. Σε πορώνει, σε φανατίζει! Το μόνο που θες είναι η νίκη!

Ακούς τα λόγια του προπονητή σου και σκέφτεσαι ότι εφόσον έχεις προετοιμαστεί σκληρά κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη νίκη σου! Η εμψύχωση ξεκινά από τον προπονητή με σκοπό να πιστέψεις εσύ ο ίδιος στις δυνάμεις σου! Πρέπει να μπεις κυρίαρχος στο ρινγκ γιατί αν μπεις χαμένος, έχασες!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaabbbbbsefg3dnhdcc

Η ώρα κοντεύει... Ο προπονητής σου βάζει τον εξοπλισμό, σου κάνει λίγο χαλαρό μασάζ και σου βαράει την πλάτη φιλικά! Μετά σε βγάζει στο πλήθος! Ξαφνικά έρχεσαι αντιμέτωπος με ένα γεμάτο γήπεδο. Σε οδηγεί στο ρινγκ. Εκείνη τη στιγμή δεν βλέπεις και δεν ακούς τίποτα! Μπορεί στο γήπεδο να έχεις δικούς σου ανθρώπους, μπορεί και όχι. Αλλά ο προπονητής σου είναι ο μόνος που νιώθεις δίπλα σου εκείνη τη στιγμή! Είναι τρομερή η σχέση που αναπτύσσει ένας μαχητής με τον δάσκαλό του!

Λίγο πριν ανέβεις στο ρινγκ... Κλείνεις τα μάτια και προσπαθείς να ενθαρρύνεις τον εαυτό σου και να επαναφέρεις στη μνήμη σου τις τελευταίες οδηγίες. Πολλές φορές τις φωνές του κόσμου δεν τις ακούς! Άλλες φορές αν δεις κάποιον δικό σου στο πλήθος ή ακούσεις οικεία φωνή παίρνεις δύναμη! Αν ακούσεις κάτι άσχημο για εσένα από το κοινό μην πειραχτείς! Πάντα να χρησιμοποιείς τις άσχημες κριτικές για καλό σου και να αυξάνεις το πείσμα σου! Μπες μέσα και μην κάνεις πίσω, μην φοβηθείς. Αυτοί που φοβούνται είναι οι χαμένοι! Μπες μέσα νικητής! Οι φόβοι σε απομακρύνουν από τα όνειρα σου! Κυνήγα το παιχνίδι και μην το αποφεύγεις!

Ακούς το όνομά σου, τη γωνία και την ομάδα σου. Ο δάσκαλος αφαιρεί την πετσέτα από τους ώμους σου, σου βάζει το μασελάκι και σε ωθεί να ανέβεις τα σκαλάκια. Ανεβαίνεις και μπαίνεις μέσα ενώ ακούγεται το The eye of tiger στα μεγάφωνα και ο κόσμος χειροκροτεί. Όλα τα βλέμματα πάνω σου! Εσύ γουστάρεις και πορώνεσαι! Είσαι στον χώρο σου επιτέλους! Είσαι εσύ και ο αντίπαλος! Ο διαιτητής βλέπει τα γάντια και τα σπασουάρ και ο αγώνας ξεκινά! Ακούς τη φωνή του δασκάλου σου! Πρέπει να ακούς τις οδηγίες του! Αυτός σε καθοδηγεί πάνω στο ρινγκ και ξέρει πως πρέπει να κινηθείς! Μπες μέσα σαν θηρίο! Δείξε ορμή και πάθος! Δώσε ένταση και πάλεψε! Μην κάνεις πίσω! Μην φοβηθείς λεπτό! Με το που ανεβαίνεις στο ρινγκ ξεχνάς τα πάντα! Είσαι στον χώρο σου και κάνεις αυτό που σου αρέσει! Το συναίσθημα των μαχητών πάνω στο ρινγκ είναι πολύ δυνατό!

Όλα ξεκινούν από μέσα σου! Είσαι μαχητής! Αυτό να θυμάσαι! Μην αφήνεις το άγχος και τους φόβους σου να επισκιάσουν τον αγώνα σου! Απομόνωσε τον εαυτό σου από οτιδήποτε τοξικό γύρω σου! Προσπάθησε να τον εμψυχώσεις και νιώσε νικητής! Άκου με προσοχή τις οδηγίες του δασκάλου σου. Χρησιμοποίησε τις φωνές του κόσμου για καλό σου. Σκέψου ότι κάνεις αυτό που γουστάρεις και τίποτα δεν θα σου χαλάσει τη στιγμή! Όπως και στον έρωτα έτσι και στη μάχη πρέπει να δίνεσαι απόλυτα. Σκέψου ότι αυτή τη στιγμή ζεις ένα από τα πιο δυνατά συναισθήματα και είσαι τυχερός για αυτό! Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις πόσες νίκες έχει ο αντίπαλός σου. Αρκεί να ξέρεις αν είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας που θα σε βοηθήσει στο παιχνίδι σου και την τακτική που συνήθως ακολουθεί. Τα υπόλοιπα είναι περιττά. Όλα κρίνονται από τη ψυχική δύναμη, την θέληση και την προετοιμασία σου. Απλά χαλάρωσε και απόλαυσε το παιχνίδι. Όταν ανέβεις στο ρινγκ τα ξεχνάς όλα. Μην αφήσεις κανέναν που θα σε αναστατώσει να είναι δίπλα σου! Οι άνθρωποι που θα είναι κοντά σου πριν τον αγώνα ,πρέπει να είναι αυτοί που θα σε βοηθήσουν και όχι θα σε ρίξουν ψυχολογικά! Απομακρύνσου από οτιδήποτε ψυχοφθόρο και προετοιμάσου για το απόλυτο συναίσθημα! Προετοιμάσου για την αδρεναλίνη που θα ζήσεις! Για τον αγώνα!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaabbbbsgr34dnhhhbb

Έχουμε και λέμε...

Χρυσοί Κανόνες για να ελέγξεις το άγχος σου λίγο πριν ανέβεις στο ρινγκ...

 • Απομακρύνσου από ανθρώπους που κάνουν κακό στην ψυχολογία σου. Μακριά από αρνητικούς ανθρώπους και σε πιο μικρές ηλικίες από γονείς !Μην έχετε τους γονείς σας κοντά σας πριν τον αγώνα! Φοβούνται υπερβολικά για εσάς, είναι μανιακοί, σας αγχώνουν περισσότερο και σας σπάνε τα νεύρα! Βάλτε τους σε καραντίνα γιατί όλο και θα βρουν τρόπο να σας πλησιάσουν!
 • Άκου τον προπονητή σου προσεχτικά για τις τελικές οδηγίες και παρακίνησέ τον να σε ενθαρρύνει αν δεν το κάνει από μόνος του.
 • Προσπάθησε να χαλαρώσεις κάνοντας κάτι που σου αρέσει και σε ηρεμεί. Μπορείς να ακούσεις λίγη μουσική για να ανέβεις( ραπ, ροκ). Όχι καμιά λαϊκούρα και σε βρουν στα πατώματα να κλαις για μια αγάπη σου παλιά!
 • Μην προσπαθήσεις να μάθεις πόσο έμπειρος είναι ο αντίπαλός σου στο άθλημα και πόσες νίκες έχει. Αυτή η πληροφορία σου είναι άχρηστη και το μόνο που θα κάνει είναι να σε αγχώσει χωρίς λόγο. Θυμήσου ότι τα πάντα κρίνονται από το παιχνίδι! Κυρίως αν είσαι πρωτάρης και σε αγχώνει η απειρία σου ,θυμήσου ότι μπορεί να είσαι ένα μελλοντικό αστέρι στο ξεκίνημά του! Αν έχεις προετοιμαστεί σκληρά κι έχεις ψυχολογία πρωταθλητή, δεν υστερείς σε τίποτα. Ακόμη κι αν ο άλλος είναι έμπειρος.
 • TIP για αρχάριους: Να βρίσκεστε σε άμεση επαφή με τον προπονητή σας! Όταν είναι αρχές, δυσκολεύεσαι να κινηθείς σωστά στο ρινγκ. Ο χώρος είναι άγνωστος ακόμη για εσάς! Γι' αυτό τα αυτιά σας στον προπονητή για να σας καθοδηγεί πάνω στο ρινγκ! Έτσι δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα! Ο προπονητής σας κινεί πάνω στον χώρο κι εσείς βαράτε!
 • Προσπάθησε να μείνεις λίγο μόνος με τον εαυτό σου και να διαλογιστείς.
 • Εμψύχωσε τον εαυτό σου. Νιώσε νικητής! Πίστεψε σε εσένα! Μπορείς να νικήσεις! Κάνε τον εαυτό σου να το πιστέψει αυτό! Θυμήσου ότι αυτό το άθλημα το αγαπάς και είναι η καψούρα σου και ότι σε λίγο θα κάνεις αυτό που γουστάρεις πιο πολύ από όλα! Θα παλέψεις!
 • Από τη στιγμή που θα πιστέψεις στον εαυτό σου δεν θα σε νοιάζει ο κόσμος που βρίσκεται εκεί! Ο, τι ακούς θα το μετατρέπεις υπέρ σου! Οι φωνές του κόσμου θα σου δίνουν δύναμη και πάθος!
 • Συνήθως κάποιοι όταν ακούν κάτι εναντίον τους νευριάζουν, ή αγχώνονται ή τα βάφουν μαύρα και θέλουν να πάνε σπίτι τους! Εδώ ένα έχω να πω....Πάντα κάποιος θα πει κάτι κακό για εσένα και στη ζωή. Εσύ απλά γύρνα την πλάτη και ανέβα!
 • Στην περίπτωσή μας ανέβα στο ρινγκ και δώσε τα πάντα! Εκεί παίζονται όλα! Κλείσε του το στόμα και μη του δώσεις κίνητρο να πει και άλλα για εσένα! Πάλεψε! Κότα θα είσαι αν φύγεις όχι αν μείνεις και αγωνιστείς! Τα άσχημα λόγια μόνο καλό μπορούν να σου κάνουν με το να σου δώσουν πάθος και κίνητρο!

  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaabbbbsge4xfnccccvv

 • Μην ανέβεις στο ρινγκ νευριασμένος! Με τα νεύρα θολώνει το μυαλό! Ανέβα ψύχραιμος!
 • Μην ξεχνάς ότι τα μαχητικά αθλήματα απαιτούν κυρίως μυαλό. Μυαλό καθαρό που να προσέχει να μην χάνει σημεία κι ευκαιρίες! Δεν θες να σκοτώσεις τον άλλο αλλά να τον κατεβάσεις!
 • Αφοσιώσου σε αυτό που έχεις να κάνεις και μην αποσπάς την προσοχή σου!
 • Μπορεί γύρω σου να έχει μανάρια, αλλά εσένα ο σκοπός σου είναι άλλος τώρα! Όχι να ρίξεις γκόμενα/ο!
 • Προσπάθησε να είσαι τυπικός. Να κάνεις σωστά την προθέρμανσή σου, να ντυθείς χωρίς να ξεπεράσεις τον χρόνο σου και τρέχεις μετά να προλάβεις. Να είσαι τυπικός στον χρόνο σου για να μην αγχωθείς!
 • Μην καταναλώσεις σαβούρες πριν τον αγώνα. Φάε σωστά, κοιμήσου καλά! Η σωστή διατροφή και ο ύπνος θα σε βοηθήσουν ψυχολογικά!
 • Καλύτερα η τελευταία σου προετοιμασία να μην είναι κάτω από τα βλέμματα του κόσμου.
 • Προσπάθησε να απομακρυνθείς! Να είσαι μόνος με τον coach σου! Να μην βλέπεις τι κάνουν οι άλλοι! Πολλοί αγχώνονται όταν οι άλλοι τους βλέπουν να κάνουν την τελευταία προετοιμασία, ή όταν παρακολουθούν παράλληλα και την προετοιμασία των άλλων ή ακόμη χειρότερα του αντιπάλου τους! Μείνε μόνος και προετοιμάσου σωστά!
 • Μην έρθεις σε επαφή με τον αντίπαλο πριν τον αγώνα!
 • Μην γίνετε φίλοι, ανταλλάξετε fb, τηλέφωνα κτλ! Πίστεψέ με είναι πολύ πιο δύσκολο να παλέψεις με έναν φίλο σου! Μείνετε απλά αντίπαλοι και καλύτερα άγνωστοι μεταξύ σας!
 • Ένα μεγάλο άγχος των μαχητών είναι τα κιλά!! Φρόντισε να έχεις πιάσει τα κιλά της κατηγορίας σου πριν τον αγώνα! Από προσωπική πείρα σου λέω ότι είναι βάναυσο για την ψυχολογία σου να τρέχεις μέχρι τελευταία στιγμή για τα κιλά σου! Δεν έχεις το νου σου στον αγώνα, αλλά στο να πιάσεις τα κιλά. Κάνεις τρέξιμο, σχοινάκι και αυστηρή διατροφή με περιορισμούς και χωρίς νερό μέχρι την ζύγιση! Σίγουρα είναι κάτι που δεν θες και σε απομακρύνει από τον στόχο σου! Μπορεί να σε οδηγήσει μέχρι και σε αδυναμία! Για αυτό προσοχή! Σταθεροποίησε το βάρος σου από νωρίς για να μην τρέχεις!
 • Μην αρχίσεις και τα πίνεις πριν τον αγώνα για να χαλαρώσεις και ανέβεις πάνω στο ρινγκ τύφλα και σε μαζεύουνε!! Θα φας ποινή και αποκλεισμό!!

Είναι πολύ σημαντική η ψυχολογία με την οποία θα ανέβει στο ρινγκ ένας μαχητής. Αν ανέβει πάνω με πεσμένο ηθικό κι έχοντας πιστέψει ότι θα χάσει, το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι ήδη χαμένος! Αν ανέβει πάνω σαν λιοντάρι με ηθικό αναπτερωμένο και έτοιμος να δώσει ξύλο μέχρι τη νίκη, τότε είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος νικητής! Όλα κρίνονται από την ψυχολογία και την ψυχική σου δύναμη! Για αυτό προσοχή!

Καλή προετοιμασία πρώτα για άριστη φυσική κατάσταση, ώστε να μην κουραστείς πάνω στο ρινγκ και φυσικά ψυχολογία τίγρης. Με το που ανέβεις λειτουργεί το αίσθημα της επιβίωσης! Έχω δει κι έχω βιώσει πως είναι να ξεχνάς τον πόνο σου πάνω στο ρινγκ. Ψυχικό και σωματικό. Έχεις ανέβει πάνω τραυματισμένος ή τραυματίζεσαι εκεί και το ξεχνάς! Συνεχίζεις σα να μην συμβαίνει τίποτα, όσο μεγάλος και αν είναι ο πόνος. Σε σημείο που πάνω μπορεί να δείχνεις σαν να μην έγινε τίποτα και μόλις κατέβεις με την νίκη να κάνεις εισαγωγή σε νοσοκομείο. Ξεχνάς που βρίσκεσαι, ξεχνάς τον κόσμο. Είσαι μόνο εσύ και ο αντίπαλος και παλεύετε για μία νίκη που θα πάρεις ή εσύ η αυτός! Μη του την αφήσεις! Είναι δική σου!

Οι κανόνες είναι εφαρμοσμένοι και πιάνουν.

Τα λάθη γίνονται μαθήματα και το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού!

Προσπαθήστε να τους εφαρμόσετε και καλά νοκ αουτ!! Είμαι σίγουρη ότι θα σκίσετε!!!! <3

πηγή : ultrabody.gr

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaabbbbbbbsg4hjjj777f

aaabbhu6e