Ανακοίνωση-απάντηση της ΕΛΟΠ σε ανάρτηση του ufight.gr για την επερχόμενη Σχολή Προπονητών !

on . Posted in Wrestling

force 1 tasos tsalas 10

ellinikiomospondiapalis19

mcp 10 banner

H Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης απέστειλε στο ufight.gr την κάτωθι ανακοίνωση-απάντηση μετά την ανάρτηση την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 του άρθρου με τίτλο: «Γνωστοποίηση και διευκρίνηση για πτυχία ΜΜΑ από τον πρόεδρο της Π.Ο.ΜΜΑ Δημήτρη Δημητρίου» .

Η ανακοίνωση-απάντηση της ΕΛΟΠ έχει ως εξής:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης λειτουργεί σύμφωνα με την ισχύουσα αθλητική νομοθεσία και τις διατάξεις του αστικού κώδικα. Η παραφιλολογία που έχει μοναδικό στόχο τον αποπροσανατολισμό και την σύγχυση των υποψηφίων οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην σχολή προπονητών της ΕΛΟΠ, αλλά και των φίλων των μαχητικών αθλημάτων, είναι κατακριτέα και δεν πείθει κανέναν.

Η ΓΓΑ έχει αναγνωρίσει τα αγωνίσματα της Πάλης υποταγής – Grappling και της Πάλης μεικτών μαχητικών τεχνών-ΜΜΑ από το 2013.

Πιο συγκεκριμένα με αριθμό πρωτοκόλλου 30751 την 1η Νοεμβρίου 2013 ενέκρινε την ανάπτυξη αγωνισμάτων Grappling και ΜΜΑ στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης. Η ΓΓΑ μάλιστα στις 8/5/2014 με απόφασή του τότε υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού με αριθμό πρωτοκόλλου 13118, ανακοίνωσε την έναρξη σχολής προπονητών στα αθλήματα της Πάλης, Πάλης υποταγής-Grappling και Πάλης μεικτών μαχητικών Τεχνών- ΜΜΑ, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι μόνο η ΕΛΟΠ με απόφαση της Πολιτείας έχει το αναγνωρισμένο δικαίωμα να αναπτύσσει τα συγκεκριμένα αγωνίσματα.

Επομένως η ΕΛΟΠ όπως το 2014 διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία σχολή προπονητών, έτσι και τώρα διοργανώνει νόμιμα σχολή στα παραπάνω αγωνίσματα. Οι απόφοιτοι του 2014 έβγαλαν δίπλωμα προπονητών και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αναγνωρισμένο από την ΓΓΑ και έχουν τη δυνατότητα να προπονούν τους αθλητές τους νόμιμα.

Οι νόμοι του κράτους είναι συγκεκριμένοι και βάσει αυτών, όσοι έχουν δίπλωμα προπονητή αναγνωρισμένο από την ΓΓΑ μπορούν να αποκτήσουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και να εργαστούν ως προπονητές νόμιμα.

Όλα τα υπόλοιπα είναι απλές θεωρίες ανθρώπων που βρίσκονται σε παράκρουση και καλό θα ήταν όσοι ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα και συκοφαντούν ανερυθρίαστα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Διότι όσοι επικαλούνται τη νομιμότητα και κυρίως αφήνουν υπόνοιες κατά των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας και της ΓΓΑ, θα πρέπει οι ίδιοι να απαντήσουν εάν λειτουργούν στα πλαίσια της νομιμότητας και της διαφάνειας και εάν ενημερώσουν τις φορολογικές αρχές για το ποσό που χρεώνουν για την έκδοση διπλωμάτων προπονητών που δεν έχουν απολύτως καμία ισχύ στην Ελλάδα και δεν αναγνωρίζονται από κανέναν φορέα της χώρας μας, καθώς επίσης εάν τα έσοδα που εισπράττουν από τους αγώνες που διοργανώνουν δηλώνονται στην εφορία και αν αποδίδεται ο φόρος που αναλογεί σύμφωνα με την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία. Ας σεβαστούν, λοιπόν, τις αποφάσεις της πολιτείας και της ΓΓΑ και να μην προσπαθούν να παραποιήσουν τους νόμους προς ιδίων όφελος.

Κλείνοντας καλούμε όσους με δηλώσεις τους συκοφάντησαν την ΕΛΟΠ να ανακαλέσουν εντός 24 ωρών. Σε αντίθετη περίπτωση η ομοσπονδία επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της και θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να προστατέψει το κύρος και την αξιοπιστία της.

Για την ΕΛΟΠ,
ο Πρόεδρος