gods of war 1

adrenaline banner 03

protonotarios banner 00299

Γιατί ο CM Punk δεν θα γίνει ποτέ Brock Lesnar !

on . Posted in Wrestling

abrock

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος γράφει στο Blog του UFight  γιατί ο CM Punk δεν θα γίνει ποτέ ο Brock Lesnar .

Στο άκουσμα της είδησης ότι το UFC έκλεισε τον CM Punk, στο μυαλό όλων ήρθαν οι μνήμες από τις επικές μάχες του Brock Lesnar στο οκτάγωνο. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος αναλύει γιατί ο Phil "CM Punk" Brooks δεν είναι -και δεν θα γίνει ποτέ- Brock Lesnar .

Η πορεία του Punk από την πλήρη αφάνεια στην κορυφή του WWE και του Pro Wrestling είναι μνημειώδης. Ολόκληρη η καριέρα του δημιουργήθηκε κόντρα στην άποψη της κοινής γνώμης .

"Δεν θα καταφέρει ποτέ να ξεφύγει από τις τοπικές διοργανώσεις", "δεν θα καταφέρει να μπει στο WWE, είναι πολύ αδύνατος για τα στάνταρ τους", "δεν θα καταφέρει ποτέ να ξεχωρίσει στο WWE", "δεν θα καταφέρει ποτέ να αγγίξει την κορυφή του WWE". Κι όμως τα κατάφερε όλα. Αν και το WWE όντως παραλίγο να κάνει το λάθος και να τον κόψει, αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Τα τελευταία χρόνια ήταν μαζί με τον John Cena ο πιο δημοφιλής superstar της διοργάνωσης, αμειβόμενος με εκατομμύρια δολάρια .

acbte

Βάσει των παραπάνω, κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον Brooks από μια πετυχημένη καριέρα και στα ΜΜΑ. Υπάρχουν όμως και άλλες ιδιαίτερα σημαντικές παράμετροι .

Ο "CM Punk" Brooks δεν έχει υπόβαθρο σε καμία πολεμική τέχνη. Όλοι όσοι έκαναν το πέρασμα από το Pro Wrestling στα ΜΜΑ κατά το παρελθόν, είχαν να επιδείξουν κάτι. Ο Sakuraba και o Brock Lesnar πχ, ήταν διακεκριμένοι παλαιστές. Παρότι τα τελευταία χρόνια προπονείται στο Βραζιλιάνικο Jiu Jitsu με τους Gracie καθώς και στο Muay Thai, δεν πρέπει να περιμένουμε έναν μαχητή έστω μετρίου επιπέδου .

Για αυτό και ο Dana White ξεκαθάρισε εξ αρχής πως ο Brooks θα αγωνιστεί απέναντι σε κάποιον εξίσου άπειρο. Κάποιον δηλαδή, που επίσης θα ντεμπουτάρει ή που θα έχει μόλις 1-2 μάχες στο ενεργητικό του. Θα είναι λάθος οι φανς να περιμένουν να πέσει αμέσως στα θηρία, όπως ο Lesnar που το ντεμπούτο του στο UFC ήταν απέναντι στον πρώην πρωταθλητή Frank Mir. Θα είναι λάθος να πιστέψουν ότι ο Punk μια μέρα θα βρεθεί στους κορυφαίους του UFC.

abroks

Θα κάνει, λοιπόν, κακό στην αξιοπιστία του αθλήματος και του UFC η παρουσία του CM Punk ;

Αυτή είναι η μεγαλύτερη συζήτηση στο διαδίκτυο από το βράδυ του Σαββάτου. Πολλοί πιστεύουν πως κάποιος διάσημος από κάτι άλλο, εφόσον μπει στις κορυφαίες κάρτες της κορυφαίας διοργάνωσης ΜΜΑ χωρίς να έχει κερδίσει την θέση του θα πληγώσει την αξιοπιστία του προϊόντος .

Η άποψη μου είναι πως όχι, δεν θα κάνει καθόλου κακό. Θα φέρει εκ νέου το UFC και δη τα Pay-Per-Views του σε πάρα πολλές χιλιάδες νέα νοικοκυριά. Μπορεί ο Punk να μην ανήκει στους κορυφαίους, μπορεί η καριέρα του να κρατήσει 2-3 μάχες μέχρι να βρεθεί κάποιος να καταστρέψει τον μύθο, αλλά ως τότε το UFC έχει μοναδική ευκαιρία για να αναδείξει εκ νέου το προϊόν του το οποίο με την πληθώρα αγώνων και τραυματισμών τα τελευταία 2 χρόνια έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα. Θα έχει την ευκαιρία επίσης να πάρει κάποιες οικονομικές ανάσες. Μπορεί να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα προς το παρόν, αλλά τα μειωμένα έσοδα είναι οπωσδήποτε ανησυχητικό σημάδι.

Εκτός αυτού, ήταν κατά κάποιο τρόπο "υποχρεωμένο" το UFC να αποκτήσει τον Punk. Ο Brooks το είχε πάρει απόφαση ότι θα αγωνιστεί στα ΜΜΑ πάσι θυσία. Αν δεν του έδινε το UFC την ευκαιρία, ήταν δεδομένο ότι θα κατέληγε στο ανταγωνιστικό Bellator το οποίο περίμενε στη γωνία. Δεν κάνεις ποτέ τέτοια δώρα στον αντίπαλο.

acbo

Τελευταίο αλλά κυριότερο, το UFC αν παίξει έξυπνα θα έχει την ευκαιρία να λύσει το διαχρονικό του πρόβλημα: Την δημιουργία νέων αστέρων. Κορυφαίοι μαχητές, ακόμα και πρωταθλητές που δεν "πουλάνε" μπορούν να τοποθετηθούν στην ίδια κάρτα με τον Punk και να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο κοινό.

Έτσι θα ευνοηθεί το UFC από την συμμετοχή του CM Punk. Θα επωφεληθεί όμως κι ο απλός φίλαθλος. Έχετε δει ποτέ τον CM Punk με μικρόφωνο στο χέρι; Αν πιστεύατε ότι ο Chael Sonnen ξέρει να προμοτάρει καλά τον εαυτό του, θα αναθεωρήσετε πλήρως μόλις δείτε και τον CM Punk. Δεν έφτασε τυχαία στην κορυφή του WWE, δεν απέκτησε τυχαία πληθώρα φανατικών θαυμαστών. Είναι δεδομένο πως θα δώσει άλλη αίσθηση στις κάρτες που θα συμμετάσχει.

Για αυτό λοιπόν, απολαύστε το όσο κρατήσει. Μπορεί να είναι 5 μάχες, μπορεί και 2, μπορεί και μόλις μία. Ο CM Punk είναι ήδη 36, το σώμα του είναι καταπονημένο από το WWE και ο μύθος του θα κρατήσει μέχρι την πρώτη ήττα. Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, αλλά αυτά που έχει να δώσει είναι πολλά περισσότερα από μια νίκη ή μια ήττα. Δεν θα μας δώσει ποτέ κάτι να θυμόμαστε αγωνιστικά, όπως το Lesnar vs Mir 2 ή το Lesnar vs Couture αλλά σίγουρα θα κάνει τους πάντες να καταλάβουν γιατί το κοινό του WWE ακόμα και τώρα, ένα χρόνο μετά, φωνάζει σε κάθε event ρυθμικά το όνομα του.

CM Punk!
CM Punk!
CM Punk!