Δείτε τι συνδέει Ηλία Ηλιάδη και Ronda Rousey !

on . Posted in Judo

aaabbhu6e

aaabbggoks3d55

aaabukh8

aaabbjo9211

Στα ύψη έχει εκτιναχθεί η παγκόσμια δημοφιλία του τζούντο, που σε αντίθεση με άλλα δυναμικά αθλήματα είναι πολύ διαδιδομένο στο δυτικό πολιτισμό. Η Αμερικανίδα Ρόντα Ράουζι αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγου, όμως και ο δικός μας, Ηλίας Ηλιάδης έχει βάλει το... χεράκι του.

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους αθλητές έτσι και οι τζουντόκα ταξιδεύουν πολύ για να λαμβάνουν μέρος σε αγώνες. Η νέα γενιά, έχει εξοικιωθεί ιδιαίτερα με τα social media τα οποία πλέον χρησιμοποιεί προς όφελος της.

Δεν είναι λίγοι οι αθλητές που εξασφαλίζουν εισόδημα από τα social media. Με το twitter να είναι μέχρι πρότινος πανίσχυρο στον δυτικό πολιτισμό, η Ρόντα Ράουζι έκανε μια περιουσία διαχειριζόμενη έξυπνα το λογαριασμό της. Έφτασε να έχει εκατομμύρια followers στους οποίους «πουλούσε» η ίδια ότι ήθελε.

Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες να πλησιάζουν, το τζούντο έρχεται στο προσκήνιο και αρχίζει να αποσχολεί μεγαλύτερο κοινό καθώς λόγω των Ολυμπιακών γίνεται πιο mainstream. Λογικό λοιπόν, οι σταρ να έχουν όφελος, με τον κορυφαίο όλων, Τέντι Ρινέρ να είναι ο απόλυτος βασιλιάς και έκτος των τατάμι.

Ο Γάλλος έχει περισσότερους από 400.000 ακόλουθους στο twitter, που όμως αρχίζει και χάνει τη δυναμική του λόγω instagram. Μιας πλατφόρμας που στηρίζεται μόνο στη φωτογραφία και αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη από όλα τα social media.

Στο instagram ο Ηλίας Ηλιάδης είναι αυτός που απειλεί τον καλό του φίλο, Τέντι Ρινέρ. Ο «πρωταθλητής του λαού» όπως αρέσκονται να τον αποκαλούν στο εξωτερικό, παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής παρά το γεγονός ότι η νέα γενιά των αθλητών του τζούντο έχει κυριαρχήσει στο τατάμι. Ο μοναδικός εν ενεργεία χρυσός Ολυμπιονίκης της Ελλάδας, είναι ο Νο2 του παγκόσμιου τζούντο στο instagram πίσω από τον Ρινέρ. Ο Γάλλος έχει περισσότερους από 70.000 ακόλουθους ενώ ο Ηλιάδης είναι στους 38.600, 10.000 λιγότερους από όσους έχει ο λογαριασμός της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Σύμφωνα μάλιστα και με τα στοιχεία instagram, η Ρόντα Ράουζι και ο Ηλίας Ηλιάδης είναι οι δύο εκπρόσωποι του τζούντο στο instagram που έχουν την μεγαλύτετη αύξηση σε ακόλουθους, τους τελευταίους μήνες. Όσο θα πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί και ο Ηλιάδης θα αρχίσει να μπαίνει στους αγώνες, τόσο θα αυξάνονται οι ακόλουθοι για τον «πρωταθλητή του λαού».

πηγή : Σούλη Μέζου για το sportsfeed.gr

aaabbjid4h

aaabukh8

aaabbjo6ds

FFC

Kimbo superfights proudly presents FFC 22 ATHENS / 19 February 2016

Posted by KIMBO superfights on Thursday, 14 January 2016