fight club open banner 1

colosseum 036

thomas smiaris banner 1

synergy jiu jitsu

ΕΠΙΣΗΜΟ : Ξεκίνησε η διαδικασία να μπει το Brazilian Jiu-Jitsu στους Ολυμπιακούς Αγώνες !

on . Posted in Brazilian Jiu Jitsu

aaabbjid4h

brazilian jiu jitsu paris 166

fightersdome new banner

Το 2014 η ομοσπονδία UAEJJ του Abu Dhabi (που διεξάγει τους αγώνες World Pro) συνεργάστηκε με την ομοσπονδία της JJIF (Ju-Jitsu International Federation) που αποτελεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ομοσπονδία για το άθλημα του Ju Jitsu, με στόχο να δουλέψουν μαζί προκειμένου να βάλουν το Brazilian Jiu Jitsu στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

H πρώτη του ενέργεια ήταν να βάλουν το άθλημα στους Ασιατικούς Αγώνες που διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια με την συμμετοχή αθλητών από όλη την Ασία.

Έτσι εκεί με την χρήση του ονόματος ''Ju Jitsu Newaza'' έλαβαν χώρα αγώνες αρχικά στους τέταρτος Asian Beach Games, μετέπειτα στα World Beach Games και εν τέλει στους Ασιατικούς Αγώνες 2017 που διεξήχθησαν στο Τουρκμενιστάν.

Αξίζει να επισημάνουμε πως οι Ασιατικοί Αγώνες είναι αναγνωρισμένοι από την Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC) και θεωρούνται ως το μεγαλύτερο πολυσυλλεκτικό event αθλημάτων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πριν λίγες μέρες ο δημοσιογράφος από τον χώρο του MMA και του BJJ , ο Mohammed Al Hosani, ανακοίνωσε πως ετοιμάστηκε και κατατίθεται φάκελος προκειμένου το Brazilian Jiu Jitsu να ενταχθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι το 2024.

Η ενέργεια έγινε από τον πρόεδρο της UAEJJF , τον Abdulmonem Al Hashemi, που έδωσε εντολή στην τοπική ομοσπονδία να προχωρήσει με την δημιουργία Ολυμπιακού Φακέλου σε συνεργασία με την JJIF. Αυτό θα αποτελέσει και την αιχμή του δόρατος προκειμένου να γίνει πραγματικότητα το ''Ολυμπιακό Όνειρο''.

Υποσημείωση : Ο Abdulmonem Al Hashemi είναι επίσης πρόεδρος της JJAU (Ju-Jitsu Asian Union) και αντιπρόεδρος της JJIF (Ju-Jitsu International Federation)

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πως έμοιαζε το 'Ju-Jitsu Newaza' στους Ασιατικούς Αγώνες :

Ο Renzo Gracie είναι από τους ενθερμους υποστηρικτές της εμπλοκής των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων στο άθλημα που πιστεύει θα έχει έναν τεράστιο αντίκτυπο στο να αυξήσει κατακόρυφα τις ελπίδες προκειμένου το Jiu-Jitsu να φτάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναφέρει :

«Το BJJ έχει όλα όσα χρειάζονται προκειμένου να γίνει Ολυμπιακό Άθλημα! Τώρα σε συνεργασία με τα Εμιράτα, αυτό θα γίνει πραγματικότητα.

Δεν θα χρειαστεί πολύς δρόμος ακόμα προκειμένου να μπούμε σε Ολυμπιάδα, μιας και το τελευταίο πρωτάθλημα στο Abu Dhabi (Παγκόσμιο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα Jiu Jitsu) είχε πάνω από 3.000 συμμετέχοντες.

Η πιο πρόσφατη διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος στην Καλιφόρνια είχε πάνω από 2.500 άτομα. Σίγουρα αυτά τα νούμερα κάτι λένε.»

Από την άλλη υπάρχουν και σταρ του αθλήματος όπως ο Andre Galvao που θεωρεί πως θα έπρεπε να μπει υπό την μορφή της πάλης υποταγής.

Σε συνέντευξή του στο Tatame υποστήριξε :

«Είναι δύσκολο ίσως το Jiu-Jitsu να μπει σε Ολυμπιακούς Αγώνες ίσως εξαιτίας των κανόνων που είναι πολύ πολύπλοκοι ή επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί μαυροζωνάδες σε μερικές χώρες.

Πιστεύω θα έπρεπε να έχουμε το No-Gi Grappling στην Ολυμπιάδα γιατί είναι κάτι πιο δυναμικό και εκεί θα μπορούσαν να λαβουν μέρος και αθλητές του Judo ή της Πάλης.

Θα ακολουθούσαμε περισσότερο ή λιγότερο τους κανονισμούς του ADCC, αλλά χωρίς τους αρνητικούς πόντους στους τελικούς. Δεν θα έπρεπε οι αγώνες να κρατούν τόσο πολύ. Θα πρέπει να γίνουν πιο σύντομοι, σε δυναμικά ματς με το ανώτερο να είναι 5 ή 6 λεπτά.

Δεν χρειάζεται το Jiu Jitsu με Gi να μπει σε Ολυμπιάδα, όπως για παράδειγμα το σερφάρισμα στα κύματα δεν είναι Ολυμπιακό Άθλημα και πάραυτα είναι επιτυχημένο. Το ίδιο είναι και με το Jiu Jitsu...

To άθλημά μας γίνεται πολύ επαγγελματικό, δίχως να έχει την ανάγκη να είναι σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την σήμερον ημέρα έχουμε πολλά καλά πρωταθλήματα και super fights. Αν το Jiu Jitsu μπει σε Ολυμπιάδα, αυτά τα event θα σταματούσαν και ίσως πολλά γυμναστήρια να έκλειναν. Αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο μπορώ να μιλάω για ώρες, αλλά αυτή είναι η περίληψη.»

aaabbhu6e