protonotarios banner 00299

Rush Tsagris : «Είναι ευκαιρία να σας δείξουμε την τέχνη του Ninjutsu!»

on . Posted in Συνεντεύξεις

aaabbjid4h

τσαγρης 15

fightersdome new banner

O Δάσκαλος Ninpo-Ninjutsu Rush Tsagris μιλά ενόψει της συμμετοχής του στο «Boyka: Athens Warrior Spirit» .

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη :

UFight.GR : Αγαπητέ Δάσκαλε, πείτε μας δύο λόγια για εσάς και το σύστημα που υπηρετείτε.

Rush Tsagris : Από πολύ μικρή ηλικία μου άρεσαν οι πολεμικές τέχνες αλλά επειδή ήμουν πολύ ζωηρός ο πατέρας μου δεν μου επέτρεπε να εγγραφώ σε κάποια σχολή διότι νόμιζε πως αυτό θα ήταν αιτία για περισσότερους τσακωμούς με τα άλλα παιδιά. Έτσι μόλις έφτασα τα 16 επισκέφθηκα μόνος μου γυμναστήριο πυγμαχίας και έτσι ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου στις πολεμικές τέχνες. Η τέχνη του ninjutsu όμως ήταν πάντα η μεγάλη μου αδυναμία και έτσι αργότερα κατά την διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας μου δόθηκε η ευκαιρία να ξεκινήσω την εκπαίδευση δίπλα σε πιστοποιημένο εκπαιδευτή παραμένοντας πιστός σε αυτή την πορεία έκτοτε.

UFight.GR: Βλέπουμε ότι συμμετέχετε στο σπονδυλωτό δράσεων της διοργάνωσης με γενικό τίτλο «Boyka: Athens Warrior Spirit». Τι ήταν εκείνο που σας έπεισε ως Δάσκαλο και ως καταξιωμένο αθλητή να συνταχθείτε και εσείς δίπλα στα άλλα λαμπρά ονόματα του χώρου;

Rush Tsagris : Σκέφτηκα ότι ήταν μια ευκαιρία για την σχολή μου να δείξουμε στο κοινό όλα όσα ασκούμαστε κάθε μέρα από την τέχνη του ninjutsu διότι δεν περιέχει αγωνιστικό μέρος και αντίστοιχες διοργανώσεις γίνονται πολύ σπάνια στην Ελλάδα.

τσαγρης 288

UFight.GR : Πως πιστεύετε ότι τέτοιες δράσεις ωφελούν τον χώρο των δυναμικών αθλημάτων;

Rush Tsagris : Είναι πολύ καλό να γίνονται διοργανώσεις που προβάλουν τις πολεμικές τέχνες και ειδικά όταν παραβρίσκονται γνωστοί ηθοποιοί του κινηματογράφου οι οποίοι επηρεάζουν θετικά τον κόσμο να ασχοληθεί με κάτι τόσο όμορφο και καλό για το σώμα και το πνεύμα όπως είναι η ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες.

UFight.GR : Πως υποδέχθηκαν οι μαθητές σας αλλά και οι φίλοι και γνωστοί τους την συμμετοχή της Σχολής σας στην διοργάνωση;

Rush Tsagris : Με μεγάλο ενθουσιασμό, αν και βέβαια είναι στην καρδιά του καλοκαιριού και πολλοί μαθητές έχουν φύγει για διακοπές. Αυτοί όμως που παρέμειναν πίσω έχουν δουλέψει πάρα πολύ και με μεγάλο ζήλο.

UFight.GR : Τι θα δουν οι fans των πολεμικών τεχνών/δυναμικών αθλημάτων αλλά και οι απλοί θεατές από την παρουσία σας;

Rush Tsagris : Θα δουν τον χειρισμό από διάφορα όπλα της εποχής των νίντζα καθώς και πολλές τεχνικές κλειδώματος–στρεβλώσεις και αποφυγές του αντιπάλου από αυτές, πολλές ανατροπές και κάποια μυστικά αιφνιδιασμού και αντιπερισπασμού του αντιπάλου κατά την διάρκεια της μάχης.

UFight.GR : Οι διοργανωτές έχουν εισάγει έναν εντελώς νέο όρο στον χώρο με ένα πρωτοποριακό concept υπό τον τίτλο «RU1» όπου μέσα από διαδικασίες, εκπαιδεύσεις, δοκιμασίες, boot camp και διαγωνισμό θα δοθεί η ευκαιρία τόσο σε μεμονωμένους αθλητές όσο και σε συγκροτημένα σύνολα (σχολές, συλλόγους, κλπ) να διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα αλλά και συμβόλαια συμμετοχής σε παραγωγές ταινιών δράσης. Υποστηρίζετε τέτοιες κινήσεις; Θα επιτρέπατε τους μαθητές σας να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους; Θα συμμετείχατε και ως Σχολή σε ένα τέτοιο concept;

thumbnail ninjutsu 3466

Rush Tsagris : Η συμμετοχή μας στην διοργάνωση είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους μας για να προβάλουμε το επίπεδο και τις ικανότητες μας προς το κοινό παρουσιάζοντας την τέχνη μας. Αυτές οι διοργανώσεις δίνουν κίνητρο στους νέους για να δουλεύουν περισσότερο και να ασχοληθούν με τα δυναμικά αθλήματα. Οι μαθητές μου είναι ελεύθεροι σε όλα, δεν απαγορεύω σε αυτούς το να κάνουν πράγματα που επιθυμούν. Θα χαιρόμουν πολύ εάν κάποιος μαθητής μου ήταν μέσα στις επιλογές των διοργανωτών. Επίσης μου αρέσει πολύ και η ιδέα να συμμετάσχουμε σε αυτό το concept ως σχολή.

UFight.GR Κλείνοντας αυτή την μικρή συνέντευξη, θα θέλαμε από εσάς ένα μικρό μήνυμα προς τους αθλητές του χώρου των πολεμικών αθλητών/δυναμικών αθλημάτων αλλά και προς το απλό κοινό το οποίο θα μπορούσε να τους εμπνεύσει να λάβουν μέρος.

Rush Tsagris : Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι οι πολεμικές τέχνες σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο γιατί βοηθούν και δυναμώνουν το σώμα και το πνεύμα. Μεγάλοι δάσκαλοι υπήρξαν αδύναμα παιδιά και μέσα από την ενασχόληση τους με τις πολεμικές τέχνες κατέφεραν και ξεπέρασαν τις φοβίες τους αλλά και τις αδυναμίες.
Μακάρι οι πολεμικές τέχνες να ήταν υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία.

aaabbhu6e

warrior spirit boyka event 1899