protonotarios 20208

Χρήστος Πρωτονοτάριος : «Δεν υπάρχουν «μαγικές» τεχνικές – Η Αυτοάμυνα θέλει χρόνο!»

on . Posted in Ελληνικά Νέα

protonotarios 11166

protonotarios 20208

O πολύπειρος Χρήστος Πρωτονοτάριος είναι ο επικεφαλής του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Αυτοάμυνας & Αυτοπροστασίας 'Protonotarios Training Company' και σήμερα σας παρουσιάζουμε το πρώτος μέρος μια συνέντευξης στην οποία θα τον γνωρίσουμε καλύτερα.

Σε αυτό μας μιλά για την ενασχόλησή του με τον τομέα της Αυτοάμυνας, τα κίνητρα που τον οδηγούν να εξελίσσεται συνεχώς, ενώ μας μιλά για την ανταπόκριση του κοινού σε όσα διδάσκονται μέσα από τα Συστήματα του .

Διαβάστε αναλυτικά :

UFight.GR : Χρήστο πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το κομμάτι της Αυτοάμυνας μετρώντας πλέον περίπου 25 χρόνια εμπειρίας; Τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε εξαρχής;

Χρήστος Πρωτονοτάριος : Από τα πρώτα μου βήματα στις πολεμικές τέχνες μέχρι και σήμερα, ο κύριος στόχος μου ήταν η αυτοάμυνα και η αυτοπροστασία σαν έννοια. Στην διάρκεια της πορείας μου πέρασα από Συστήματα τα οποία εξειδικεύονταν στην Αυτοάμυνα.

Τα συστήματα αυτά παρέκαμπταν παραδοσιακές "φόρμες" και τυπικότητες, δίνοντας μια πιο σύγχρονη μορφή στην προπονητική τους.

Η προσωπική μου πεποίθηση εν ολίγοις, αναζητούσε πάντα σαν αποτέλεσμα από την εκπαίδευση (των πολεμικών τεχνών , μαχητικών αθλημάτων και συστημάτων αυτοάμυνας) , είτε την προσωπική μου αυτοάμυνα και αυτοπροστασία σαν πολίτης είτε "τρίτων" σαν επαγγελματίας.

UFight.GR : Παρατηρώ πως δεν μένεις στάσιμος. Συνεχώς εξελίσσεις αυτό που κάνεις. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσένα και ποια η μεγαλύτερη πρόκληση και με την έννοια της δικής σου προσωπικής εξέλιξης;

Χρήστος Πρωτονοτάριος : Η εξέλιξη σε όλους τους τομείς της ζωής του ατόμου είναι ίσως η πιο σημαντική πρόκληση που βιώνουμε όλοι μας .

Αυτό προσωπικά το ακολουθώ σαν στάση ζωής τόσο στον προσωπικό μου τομέα όσο και στον επαγγελματικό . Η μεγαλύτερη πρόκληση στο κομμάτι της προσωπικής μου εξέλιξης είναι να καταφέρω να δώσω κίνητρο σε άτομα να βγάλουν μέσα απο τις πολεμικές τέχνες τον καλύτερο εαυτό τους και να εξελιχθούν στην καλύτερή τους εκδοχή . Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει ταβάνι στην εξέλιξη και δεν σταματάει πουθενά αν δεν σταματήσεις εσύ ο ίδιος.

UFight.GR : Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού στα Σεμινάρια που κάνεις και πόσο «μέσα» μπαίνουν όσοι επιλέγουν τα Συστήματα που διδάσκεις; Υπάρχει κάποια επιφύλαξη στην αρχή και μετά ίσως μία επιδίωξη να εισχωρήσουν πιο ενεργά μετέπειτα στην φιλοσοφία και στο πρακτικό κομμάτι της διαδικασίας;

Χρήστος Πρωτονοτάριος : Η μιά πτυχή της αλήθειας είναι ότι το ενδιαφέρον είναι αρκετά μεγάλο για τις εκπαιδεύσεις που διεξάγονται καθ όλη την διάρκεια του έτους.Η άλλη πτυχή της είναι ότι μόνο το 15% περίπου των υποψηφίων συμμετεχόντων κατορθώνουν να περάσουν από την προσωπική ακρόαση και να κατορθώσουν να συμμετάσχουν τελικά στην εκάστοτε εκπαίδευση.

Όσοι τελικά αξιολογηθούν ότι κατέχουν τον απαραίτητο χαρακτήρα για να εισέλθουν στην πόρτα της εταιρείας, κατανοούν ακριβώς το επίπεδο της εκπαίδευσης και κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν τον χρόνο τους σε αυτήν.

Τα πράγματα με λίγα λόγια είναι ξεκάθαρα απο την πρώτη στιγμή της εκπαίδευσης και δεν υπάρχουν περιθώρια παρεξήγησης της κατάστασης.Οι περισσότεροι συνήθως θέλουν να συνεχίσουν , αλλά το θέμα είναι να μπορούν να διατηρήσουν τον ίδιο χαρακτήρα που τους έδωσε το πράσινο φώς για την συμμετοχή τους στην εκπαίδευση.

UFight.GR : Τόσο επαγγελματίες όπως π.χ. άνθρωποι που εργάζονται σε σώματα ασφαλείας , άνθρωποι σε σχολές πολεμικών τεχνών , όσο και απλοί πολίτες έρχονται σε σένα για να μάθουν και να εκπαιδευτούν σε πτυχές της Αυτοάμυνας. Ποιές είναι κυρίως οι βασικές τους διαφορές σε αυτά που ζητούν να μάθουν από σένα και ποια τα σημεία στα οποία επικεντρώνονται; Υπάρχει ενδεχομένως κοινό σημείο συναντησης των απαιτήσεων μάθησης επαγγελματιών και πολιτών;

Χρήστος Πρωτονοτάριος : Στην 10ετή μου πορεία σαν Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, μού έχουν ζητηθεί κατά καιρούς πολλά και διαφορετικά πράγματα όσων αφορά τις καθημερινές προπονήσεις και ειδικού τύπου εκπαιδεύσεις.

Τα κοινά σημεία όλων των "παράξενων" που μου έχουν ζητηθεί είναι οι "μαγικές" τεχνικές & ικανότητες υπεράνθρωπου σε συνδυασμό με το πολύ μικρό χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για την απόκτησή τους.

Τα κοινά αυτά χαρακτηριστικά παρατηρούνται τόσο σε πολίτες όσο και σε επαγγελματίες. Σπάνια κάποιος θα έχει την διάθεση να επενδύσει χρόνο για σωστή εκπαίδευση έχοντας σαν μοναδικό κριτήριο το εύκολο και το γρήγορο.

UFight.GR : Από την εμπειρία σου στην Ελλάδα οι πολίτες που έρχονται να εκπαιδευτούν έχουν βιώσει πρώτα κάποιο άσχημο περιστατικό στην ζωη τους ώστε να πουν πως 'ναι τώρα θέλουν να μαθουν να προστατεύουν τον εαυτό τους' ή βλέπεις πως σιγά σιγα λειτουργει και η πρόληψη τα τελευταία χρόνια;

Xρήστος Πρωτονοτάριος : Έχω συναντήσει και τις δύο περιπτώσεις. Η αλήθεια είναι ότι όσοι έρχονται για πρόληψη πριν να τους συμβεί ένα γεγονός έχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν και να συνεχίσουν την εκπαίδευση. Πολύ σπάνια έχω συναντήσει άτομα που έχουν δεχθεί επίθεση να συνεχίζουν τουλάχιστον στην εταιρεία μου. Η προπονητική που εφαρμόζω είναι ιδιαίτερη και απαιτεί χαρακτήρα πειθαρχημένο, ισορροπημένο & συνειδητοποιημένο . Αν και τα προηγούμενα είναι σπάνιο να τα έχει ένα άτομο που απλά προπονείται σε ένα άθλημα , πόσο μάλλον όταν ένα άτομο έχει δεχθεί επίθεση και έχει να συγκρουστεί και με τον εγωισμό του.

UFight.GR : Πέρα από τεχνικές, δουλεύεις με τον κόσμο που έρχεται σε σένα και στο ψυχολογικό κομμάτι; Και ποσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και αυτός ο παράγοντας στην Αυτοάμυνα;

Χρήστος Πρωτονοτάριος : Το κομμάτι ψυχολογία και αυτοάμυνα είναι αλληλένδετο.Η ψυχολογία αποτελεί τον πιο σημαντικό ρόλο στην διεξαγωγή μιας κατάστασης.Το διδάσκω και καθημερινά μέσα απο την πρακτική εκπαίδευση αλλά και μέσω θεωρίας και αναλυτικής παρουσίασης με την χρήση οπτικοακουστικού στην έδρα της εταιρείας.Για να αποκτήσεις ψυχολογία "δρόμου" πρέπει να γνωρίζεις λεπτομέρειες που την επηρεάζουν. Για να τις μάθεις θα πρέπει κάποιος που έχει εξειδικευμένη γνώση να στις μετεφέρει.Για να κατέχει κάποιος αυτή την γνώση θα πρέπει να γνωρίζει την θεωρία άρτια και κυρίως να έχει δοκιμαστεί σε πραγματικά περιστατικά.Όσα πιο πολλά έχεις τόσο πιο αξιόπιστη πηγή είσαι σε αυτά που διδάσκεις.

 Σύντομα ακολουθεί το δεύτερο μέρος.

Για περισσότερα επισκέπτεστε το :

https://www.chprotonotarios.com/

protonotatios 0088

aaabbhu6e

protonotarios 1444