seminario cutman sioulis 233

ufight long

protonotarios banner 00299

Γιώργος Τσατσούλας : «Η στρατηγική έδωσε δίκαια τις ζώνες στον ‘Canelo’!»

on . Posted in Ελληνικά Νέα

force 1 tasos tsalas 10

γιωργος τσατσουλας 847266

fightersdome new banner

Στο ufight.gr κάναμε αρκετές συζητήσεις με προπονητές πυγμαχίας πριν το ματς ρεβάνς του Canelo με το Golovkin.

Γνωρίζοντας εμείς οι ίδιοι από πρώτο χέρι ποιοι πόνταραν που, φιλοξενήσουμε σήμερα στην ιστοσελίδα μας μια άποψη (που δεν φαίνεται να ανήκει στην πλειοψηφία) , αλλά προέρχεται από προπονητη και γνώστη του αθλήματος, που τάσσεται υπερ των κριτών στην αποφασή τους να ανακυρήξουν νικητή τον Μεξικάνο στη ρεβάνς.

Διαβάστε παρακάτω όσα επισημαίνει ο Γιώργος Τσατσούλας που πριν λιγο διάστημα βρέθηκε να διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ελλάδος στην κατηγορία του.

Σήμερα είναι ο δημιουργός του 100% Ελληνικού Συστήματος Αυτοάμυνας CASD και προσεχώς τις επόμενες εβδομάδες θα έχει και την δικη του σχολή μαχητικών αθλημάτων στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Γιώργος Τσατσούλας έκανε την παρακάτω ανάλυση στο ματς που δικαιολογεί την νίκη του 'Canelo' στα σημεία :

«Όλο το παιχνίδι κρίθηκε στο γεγονός πως ο Canelo δεν άφησε τον Golovkin να παίξει το παιχνίδι του. Δεν του επέτρεψε να γίνει επιθετικός.

Και οι δύο πυγμάχοι ήταν διαβασμένοι, όμως ο Canelo φάνηκε από τον πρώτο γύρο πως το ήθελε περισσότερο καθώς εμφανίστηκε συγκρατημένος.

Έπειτα απο τον δεύτερο και μετά ο Μεξικάνος έψαχνε την απόσταση και στόχος του ήταν να πλησιάζει κοντά στον GGG περνώντας του εκεί χτυπήματα στο σώμα. Δεν επεδίωκε εξαρχής με τις γροθιές του να ανοίξει την απόσταση και να παίξει ξύλο πρόσωπο με πρόσωπο απεναντι στον Καζάκο. Μπήκε ξεκάθαρα στο ρινγκ να αγωνιστεί με έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού σε σχέση με την πρώτη φορά μειώνοντας το ρίσκο.

canelo 9998433

Ήταν συνεχώς προσηλωμένος να απαντά στις γροθιές που εξαπέλυε ο Golovkin, ενώ από την κοντινή απόσταση στόχευε με το δεξί του στο σώμα του Gennady και ακολουθούσαν  ακόμα δύο τουλάχιστον χτυπήματα , τα οποία αν και έβρισκαν στα χέρια του αντιπάλου του στην προσπάθειά του να τα μπλοκάρει , εντούτοις τον έφθειραν καθώς έπρεπε να σφιχτεί και να μαζευτεί. Έτσι οδηγούνταν σε πίσω βήματα , με τον Canelo να φαίνεται πιο επιθετικός κερδίζοντας τις εντυπώσεις, πράγμα πολύ σημαντικό για να πάρεις την νικη σε ένα επαγγελματικό ματς πυγμαχίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Golovkin μετά τον πέμπτο γύρο άρχισε να «κρεμάει» από αυτή την τακτική του Αlvarez και αυτό είχε ως συνέπεια να δέχεται πλέον και άπερκατ και κροσέ. Σημειώνεται πως ο Saul από ένα σημείο και μετά δεν άρχιζε με το δεξί στο σώμα του Καζάκου, αλλά αντιθέτως βλέποντας αυτή την κόπωση στον Golovkin και την ενστικτώδη αντίδρασή του να κλειστεί στο σώμα, πήγαινε στο κεφάλι .

Το γεγονός πως ο 'Canelo' σημείωσε λιγότερες συνολικά γροθιές, αλλά παραπάνω δυναμικά χτυπήματα, οφείλεται στο ότι ουσιαστικά τα μπλοκαρε πέφτοντας πάνω στις γροθιές του Golovkin, όταν εκείνος επιχειρούσε να επιτεθεί. Δεν τις άφηνε να έχουν πλήρη ένταση, αποκόπτωντας εντέχνως την έκταση του χεριού του πάνω στην προσπάθεια .

Αυτό αποτέλεσε και σημαντική διαφορά σε σχέση με το πρώτο ματς, όπου ο Canelo δέχτηκε συνολικά περισσότερα σκληρά χτυπήματα.

Απο την άλλη αυτό που έκανε πολύ καλά ο Golovkin σε πρώτο βαθμό ήταν να περνά το αριστερό του λόγω των εξαιρετικών ρεφλέξ του.

canelo 9998222333

Ο Canelo έπαιξε πιο κλειστά, χτύπαγε χαμηλά στο σώμα για να πονέσει τον Golovkin, ήταν καλύτερα διαβασμένος επιζητώντας συνεχώς την μεσαία και κοντινή απόσταση. Έτσι ο Golovkin δεν μπορούσε να δώσει μακριά χτυπήματα και μετά με παρέ να στριφογυρνάει γύρω του.  Έχοντας αγαπημένο παιχνίδι την μακρινή απόσταση , εδώ δεν έβρισκε τα σωστά πατήματα για να παίξει με αυτό το στυλ , σε ένα ματς το οποιο η κινηση μαζί με την στρατηγική ηταν αυτά που το έκριναν καθώς οι δύο αθλητές ήταν πολύ κοντά.

Στον ένατο γύρο η κόπωση οδήγησε τον Μεξικάνο να παίξει το συνηθισμένο του παιχνίδι (δηλαδή ξύλο) και το πληρωσε αφού στον συγκεκριμενο γύρο απορρόφησε τα περισσοτερα σκληρά χτυπήματα που τον έβγαλαν εκτός ρυθμού καθώς έδωσε την ευκαιρία στον Golovkin να παίξει το παιχνίδι το οποίο είχε σχεδιάσει για τον συγκεκριμένο αγώνα Το ίδιο έκανε ο Canelo και στις αρχές του δωδέκατου και παλι πήγε να το πληρώσει προτού πάλι επιστρέψει στο αρχικό του σχέδιο.

Κλείνοντας ο Saul 'Canelo' Alvarez διάβασε καλύτερα το ματς , καθώς και το πρώτο παιχνίδι απέναντι στον Golovkin και δίκαια οδηγήθηκε στην επικράτηση. Το ματς συνολικά ήταν στα ίσια ανάμεσα σε δύο πυγμάχους αυτού του επιπέδου . Το αποτέλεσμα ηταν πολύ κοντά σε σημείο που οι μικρές λεπτομέρειες να κρίνουν τον νικητή kαι αυτός ήταν ένας παράγοντας θεωρώ που έκανε πολλούς να έχουν αντίθετη άποψη από τους κριτές.''

aaabbhu6e

μαχαιρι 8