Από την χάβρα του ποδοσφαίρου σας εγώ προτιμώ μαχητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα!

on . Posted in Ελληνικά Νέα

aaabbjid4h

podosfero14

fightersdome new banner

O Βάιος Μπρουζιώτης με αφορμή την συζήτηση γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο , αντιπαραβάλλει το αρρωστημένο κλίμα που επικρατεί εκεί με όσα έχει ζήσει από την εμπειρία του πηγαίνοντας σε αρκετά μαχητικά events τα τελευταία χρόνια :

Μπορεί εδώ και οχτώ χρόνια να γράφω καθημερινά για τα μαχητικά αθλήματα και τους πρωταγωνιστές τους , αλλά από μια απόσταστη πλέον παρακολουθώ και πάρα πολλά άλλα αθλήματα.

Αυτό που συμβαίνει με το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα πρόσφατα επεισόδια στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ επιβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά την επιλογή μου να κρατηθώ -μακριά και αγαπημένοι- από το συγκεκριμένο σπορ με τους όρους που διεξάγεται στην χώρα μας.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα ωραίο άθλημα όταν λαμβάνει χώρα με υγιής όρους και συνθήκες (συμβαίνει σε χώρες όπως η Ισπανια, η Αγγλία, η Γερμανία), αλλά επειδή στην Ελλάδα ζούμε κάτι τέτοιο δεν ξέρω αν έχει συμβεί τις τελευταίες δεκαετίες.

Τραμπουκισμοί, μεγαλοπαράγοντες να μπουκάρουν με όπλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, βία μεταξύ ανθρώπων που πηγαίνουν να δουν υποτίθεται την αγαπημένη τους ομάδα, άρρωστος οπαδισμός, υβρεολόγιο μέχρι τελικής πτώσης , κίνδυνος της σωματικής ακεραιότητας μεγάλων και μικρών (και έχω προσωπική εμπειρία σε αυτό) . Ένα αρρωστημένο κλίμα, μια άρρωστη κατάσταση που διαταρράσει την ψυχική σου ηρεμία και δεν είναι τυχαίο που μια μεγάλη μερίδα κόσμου έχει πλέον κρατηθεί μακριά από αυτό το σπορ συνειδητά με τους όρους που διεξάγεται στην Ελλάδα.

Όλο αυτό θέλω να το αντιπαραβάλλω με την εμπειρία μου βλέποντας μαχητικές διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, είτε επίσημα ως ανταποκριτής του ufight.gr , είτε ανεπίσημα γιατί απλά κάποιες φορές θέλεις να απολαμβάνεις και να μην το συνδυάζεις με δουλειά.

Έχοντας δώσει λοιπόν το παρών σε μεγάλα ή μικρότερα events τα τελευταία χρόνια, δεν έχω δει ούτε χουλιγκανισμό, δεν έχω δει ανθρώπους με όπλα να μπουκάρουν μέσα στο ρινγκ , δεν έχω δει κόσμο να βρίζει δίχως έλεος από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο. Δεν έχω δει ξύλο μεταξύ των φιλάθλων, δεν έχω δει αστυνομικούς να περιφρορούν τον χώρο των αγώνων , παρά μια διακριτική τις περισσότερες φορές ασφάλεια.

Έχω δει απεναντίας σεβασμό και χειροκρότημα στους αθλητές-αντιπάλους μετά τους αγώνες. Έχω δει εντάσεις στιγμιαίες εννοείται από παράγοντες και φιλάθλους που τις περισσότερες φορές δεν κρατάνε πάνω από λίγα λεπτά , όπως συμβαίνει σε κάθε άθλημα άλλωστε και είναι απολύτως φυσιολογικό μέσα σε ανθρώπινα όρια.

Έχω δει ωραίες και λιγότερο ωραίες ατμόσφαιρες όμως πάντα σε φίλαθλο πνεύμα.

Βεβαίως μπορεί να υπάρξουν και στιγμές που κάποια πράγματα μπορεί να ξεφύγουν όμως αυτό θα γίνει μεταξύ προπονητή-αθλητή-διοργανωτη-κριτη. Δεν θα μπουκάρουν φίλαθλοι, δεν θα γίνει χάβρα.

Σίγουρα τα οικονομικά συμφέροντα σε αυτόν τον χώρο δεν έχουν σχέση με τα λεφτά που πέφτουν στο ποδόσφαιρο.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό.

Είναι και η φύση των αθλημάτων μας στον χώρο των μαχητικών σπορ που όταν έχεις δει δύο αθλητές να δοκιμάζουν τα ψυχικά και σωματικά τους όρια στο ρινγκ , σου βγάζουν είτε τους συμπαθείς , είτε τους αντιπαθείς να τους χειροκροτήσεις. Αυτό συμβαίνει στην συντριπτική πλειοψηφία των αναμετρήσεων.

Σε ένα μαχητικό event μπορεί να έρθει κυριολεκτικά ολόκληρη η οικογένεια και να περάσει καλά απολαμβάνοντας το θέαμα, δίχως να φοβάται ότι το μικρό παιδί θα ακούει στα αυτιά του δίπλα του συνεχώς ανθρώπους να βρίζουν, δίχως να φοβάται για την σωματική του ακεραιότητα.

Και εδώ μεταφέρων την δική μου εμπειρία , με βάση όσα έχω δει εγώ. Στην συντριπτική πλειοψηφία βλέπω πολιτισμένο φίλαθλο πνεύμα και αυτό είναι που μου αρέσει και θέλω να σας μεταφέρω.

Έχω δει νεαρούς να αποχωρούν από ένα στάδιο, από ένα μεγάλο κλαμπ που έγινε το event και να συζητούν με τους φιλους τους τους αγώνες , να προσπαθούν να μιμηθουν κινήσεις που είδαν και που θα θέλουν για αυτές να μιλήσουν την επόμενη μέρα στην σχολή τους.

Τουλάχιστον για εμένα η πληρότητα που σου δημιουργείται βλέποντας μια μαχητική διοργάνωση και η ασφάλεια που νιώθεις μπαίνοντας σε έναν τέτοιο χώρο να δεις ένα event δεν συγκρίνεται με αυτή την ... αρρώστεια που σου βγάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και χαίρομαι πολύ για την επιλογή που έκανα με τις δυσκολίες και τις ευκολίες της.

aaabbhu6e

michalis kossivakis 1666