adrenaline banner 0008

thomas smiaris banner 1

synergy jiu jitsu

Η συζήτηση για τα λεφτά στο Kick Boxing στην Ελλάδα σήμερα

on . Posted in Ελληνικά Νέα

aaabbjid4h

kickboxing 569400

fightersdome new banner

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το πόσα λεφτά μπορεί κανείς να διεκδικεί σαν αθλητής στην Ελλάδα ως αθλητής του Kickboxing.

Το μεγαλύτερο όνομα και αυτός που ουσιαστικά κάνει το παιχνίδι για τους αθλητές και σε οικονομικό επίπεδο στην χώρα μας είναι ο Φλωριάν Μάρκου.

Τα 20.000 που ζήτησε και μετά τα 30 (αυτό βέβαια ήταν σε επίπεδο τρολαρίσματος) για να παίξει με τον Μελέτη Κακουμπάβα, προφανώς και είναι χρήματα που δεν παράγονται και δεν δικαιολογούνται να δωθούν σε ένα event ειδικά την σημερινή εποχή με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες στην χώρα μας.

Πιθανότατα αυτό θα μπορούσε να ήταν ένα ποσό που θα μπορούσε να δωθεί εφόσον υπήρχε ένα οργανωμένο σύστημα pay-per-view που θα εξασφάλιζε επιπλέον πολλά έσοδα. Και πάλι δεν υφίσταται ακόμα τέτοια κουλτούρα σε μεγάλο βαθμό είτε σε Ελλάδα, είτε σε Αλβανία , γιατί κανείς δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα σοβαρά και οργανωμένα. Άρα ούτε εκει μπορείς να στηριχτείς τουλάχιστον για τώρα.

Επίσης ίσως να μπορούσε να δωθεί αν πληρώνονταν αδρά τηλεοπτικά δικαιώματα για ένα τέτοιο ματς και στην Ελλάδα, πράγμα που με τον τρόπο που λειτουργούν τα κανάλια σήμερα ακούγεται ως ανέκδοτο.

Για να το πούμε απλά σήμερα που μιλάμε αυτό που κάνει ο κόσμος είναι να περιμένει μετά το ματς να δει ένα ερασιτεχνικό βίντεο στα sites δεξιά και αριστερά, ένα live streaming μέσω Facebook ή Instagram τώρα που η τεχνολογία το ευνοεί και μετά να μπει να θαυμάσει, να κράξει να κάνει το οτιδήποτε. Εκεί βλέπεις πολύ μεγάλα νούμερα που δεν μεταφράζονται σε λεφτά όμως στις τσέπες της διοργάνωσης ή των αθλητών.

Παράδειγμα το βίντεο από ερασιτεχνική λήψη που ανέβασε το ufight.gr στον αγώνα του Φλωριάν Mάρκου με τον Σταμάτη Μπιτάκο έχει ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο προβολές σε λίγους μήνες. Αυτό δεν μεταφράζεται σε λεφτά. Μεταφράζεται σε ένα τεράστιο ενδιαφέρον του κοινού που ούτε εισιτήριο πλήρωσε να μπει στο στάδιο, ούτε πλήρωσε pay per view.

Προφανώς και ο Μάρκου έχει δύο χώρες που τον ακολουθούν , αλλά μιλάμε για φανς, όχι για ανθρώπους που πληρώνουν το εισιτήριο για να περάσουν την είσοδο του σταδίου να δουν τον αγώνα. Υπάρχει τεράστια διαφορά στους πόσους followers έχω και στο πόσοι πληρώνουν για σένα. Χαώδης διαφορά για να ξηγιόμαστε. Αλλιώς θα γέμιζε κανείς ένα στάδιο 30.000 ατόμων και θα μιλούσαμε διαφορετικά τώρα.

Και έτσι συμβαίνει παντού, όχι μόνο στα μαχητικά αθλήματα.

Προφανώς και ο Φλωριάν μπορεί να μαζέψει 1000, 2000, 3000 άτομα ιδανικά που δικαιολογούν να πάρει πολύ καλά λεφτά σε έναν αγώνα του στην Ελλάδα –το πόσα το κρίνουν οι αρμόδιοι όχι εμείς-  και τα αξίζει, αλλά με το κατάλληλο promo από πίσω μιας διοργάνωσης, -έτσι λειτουργεί παγκοσμίως το σύστημα- με προβολή σε πολλά επίπεδα που περιλαμβάνει και τηλεόραση , ραδιόφωνα, έντυπο τύπο με καταχωρήσεις, όχι μόνο το διαδίκτυο.

Αυτά δεν είναι εύκολα πράγματα και απαιτούν αρκετά επιπλέον λεφτά, επιπλέον τρέξιμο και επιτελείο σε μια χώρα που ένας άνθρωπος είτε αθλητής, είτε διοργανωτής τρέχει να τα κάνει όλα μόνος του.

Και βεβαίως να επισημάνουμε πως οι χορηγοι και στον χώρο μας... μετρημένα κουκιά ειναι που μάλιστα δεν τρελένονται τα τελευταία χρόνια να τα ''χώνουν'' γερά σε μαχητικά events. Φέτος ειδικά υπάρχουν πολλά παραδείγματα που θα μπορούσαμε να σας αναφέρουμε...

Το γεγονός πως αυτός ο διάλογος για τα χρήματα γίνεται έτσι δημόσια , είναι  και πρωτοποριακό για την χώρα μας .

Από την άλλη χρήματα σε τόσο υψηλά επίπεδα για να μην τρελαθούν τώρα άλλοι αθλητές του Kickboxing , διεκδικούνται από ένα, ενάμησι άτομα αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Γιατί όσα χρήματα και εισιτήρια να κόψει η σχολή σας για εσάς και οι φίλοι σας δεν αρκούν για να τα ζητήσετε και να τα πάρετε. Αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση για το πως δημιουργεί κανείς όνομα για τον εαυτό του που δεν θα την κάνουμε τώρα.

Από την άλλη αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ειναι πως τίποτα δεν τελειώνει και δεν αρχίζει σε ένα ματς.

Μάρκου , Κακουμπάβας και άλλοι αθλητές που έρχονται με φόρα στο άθλημα είναι πολύ νεαροί ακόμα και έχουν μέλλον μπροστά τους ώστε σε ένα καλύτερα δομημένο σύστημα να μπορούν να διεκδικήσουν πολύ πιο δυνατά και γερά ποσά. Χρειάζεται όμως κάποιος με όραμα και ρίσκο να τρέξει κάποιες τέτοιες καταστάσεις πέρα από τα ήδη γνωστά .

Γενικότερα υπάρχουν πάρα πολλοί παράμετροι σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι και εδώ απλά γράφουμε δύο τρια βασικά πραγματάκια που καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας όταν συζητάμε σήμερα λίγο πριν μπει το 2018.

aaabbhu6e