Γιατί κανένας Ρώσος δεν έχει γίνει ποτέ πρωταθλητής στο UFC ;

on . Posted in Αφιερωματα

aaabbjid4h

aaaabbbterss33377

aaabean200

aaaabbbmjh

Από το UFC 1 μέχρι και το προσεχές UFC 197 ποτέ κανένας Ρώσος δεν έχει υπάρξει πρωταθλητής του κορυφαίου promotion ΜΜΑ στον κόσμο.

Και αυτό παρότι κατά κοινή ομολογία η Ρωσία είναι μια χώρα με πραγματικά πολύ σκληρούς αθλητές που έχουν και ένα ιδιαίτερα εξαιρετικό παλαιστικό υπόβαθρο.

Εντούτοις όμως στο UFC κυριαρχούν κατά κράτος οι Αμερικανοί αθλητές και οι Βραζιλιάνοι. Άντε και κανένας Καναδός, Ολλανδός, Πολωνός-ή, Λευκορώσος και τώρα τελευταία και Ιρλανδός.

Και απορεί κανείς. Μα τι πίνουν εκεί στην Αμερική και την Βραζιλιά και δεν δίνουν και στην Ρωσία ώστε να βγάλει τον πρώτο της πρωταθλητή εκεί;

aaaabbbhgrth00

Ειρωνικά το λέμε φυσικά.

Η αλήθεια είναι πως το UFC για να υπερβάλουμε και λίγο μοιάζει σαν μια ταινία Ρόκυ. Εκεί όπου ο Μπαλμπόα θα χύσει πολύ αίμα, δάκρυ και ιδρώτα μέχρι να επικρατήσει του Ρώσου Ιβάν Ντράγκο.

Για να πάμε και στην πραγματικότητα. Εκεί όπου σαφώς οι Αμερικανοί αθλητές παίρνουν πολύ πιο εύκολα αγώνες τίτλων και πολύ πιο εύκολα τους ανοίγεται ο δρόμος για την κορυφή.

Το είπε και σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ρώσος Sergei Kharitonov που το 2015 εξέπληξε αρκετούς όταν και αποφάσισε να φύγει και να αποδεσμευτεί από το UFC δηλώνοντας :

''Για να είμαι ειλικρινής, απλά πιστεύω πως το UFC δεν χρειάζεται έναν Ρώσο πρωταθλητή. Αυτό το συμπέρασμα το είχα βγάλει εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθώντας πως κινείται αυτό το promotion. Οι Ρώσοι κάνουν μάχες εκεί συνεχώς, ασταμάτητα και όμως δεν παίρνουν ποτέ ευκαιρίες για τίτλους. Όμως το προσπαθούμε. Αργά ή γρήγορα θα έρθει.

aaaabbbsefz222

Εγώ έφυγα από εκεί γιατί αν έμενα θα μου έδιναν το πολύ δύο αγώνες την χρονιά εξαιτίας της ηλικίας στην οποία είμαι. Τώρα μπορώ και παίζω όπου θέλω εγώ, κάνοντας όσους αγώνες θέλω με αξιόλογους αντιπάλους. Έχω πέντε μάχες τον τελευταίο χρόνο ήδη.''

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα πρόσφατης κατά κάποιον τρόπο αδικίας του UFC προς τους Ρώσους αθλητές είναι και ο κύριος Khabib Nurmagomedov που ναι μεν είναι αήττητος και οφείλουν να τον πάνε σε τροχιά τίτλου, από την άλλη πρέπει να σταματήσει και να τραυματίζεται.

Πάντως η απορία είναι εύλογη και παραμένει.

Πότε επιτέλους θα επιτρέψουν να δούμε Ρώσο πρωταθλητή στο UFC ;

aaabbhu6e

 aaaabbnud4d11