protonotarios 20208

Fedor Emelianenko : Ο πραγματικός Mαχητής του Λαού !

on . Posted in Αφιερώματα

aaabean200

aaabbogu8s66

aaabukh8

Λίγο πριν την επιστροφή του Fedor Emelianenko σε αγωνιστική δράση μέσα από την εναρκτήρια διοργάνωση του RIZIN FF στο Τόκυο της Ιαπωνίας μπείτε μαζί μας στον κόσμο του ΄Τελευταίου Αυτοκράτορα'.

Οι περισσότεροι στην Ρωσία βλέπουν τον εαυτό τους στον χαρακτήρα του Fedor. Aγαπάει την πατρίδα του και αγωνίζεται ουσιαστικά για αυτή.

Βοηθά αστέγους, φτωχούς δίνοντας χρήματα . Δεν είναι από αυτούς που μιλάνε και φλυαρούν πολύ, διότι προέχουν για τον ίδιοι οι πράξεις.. Είναι στωϊκός, ήσυχος, ταπεινός, έχει όλες τις αξίες που αντιπροσωπεύει η χώρα του. Η στάση του αποτελεί παράδειγμα για τις ζωές των Ρώσων.

Μεγάλωσε απλά, δίχως πλούτη και δίχως να προέρχεται από οικογένεια με άνεση χρηματική.

aaabbugus85

Γεννήθηκε το 1976 στην πόλη Rubizhne της Σοβιετικής Ένωσης, εκεί που σήμερα είναι η Ουκρανία. Το 1978 σε ηλικία 2 ετών πήγαν με την οικογένειά του στην πόλη Stary Oskol όπου και μεγάλωσε. Η μητέρα του ήταν δασκάλα, ενώ ο πατέρας του ηλεκτροσυγκολλητής. Όταν είχε πια μεγαλώσει και την περίοδο 1995-1997 που υπηρετούσε στον στρατό εκείνοι χώρισαν, με τον ίδιο να αποτελεί το δεύτερο παιδί της τετραμελούς αυτής οικογένειας.

Ο ίδιος αναφέρει καθώς μεγάλωνε :

''Οι γονείς, οι φίλοι και το σχολείο είχαν το μεγαλύτερο αντίκτυπο σε μένα. Οι δάσκαλοί μου μού έμαθαν τρόπους και με δίδαξαν πώς να φέρομαι μαζί με τους γονείς μου φυσικά. Αυτοί οι άνθρωποι με επηρέασαν στη ζωή μου και φυσικά οι προπονητές μου.''

Ο πρώτος του προπονητής Vladimir Voronov λέει :

''Ο Fedor σε ηλικία 11 ετών ήρθε στην τάξη μου, όπου ήμουν ο προπονητής. Σωματικά ήταν πιο αδύναμος από τα άλλα παιδιά. Είχε όμως πιο δυνατό μυαλό στην μάχη και πιο ισχυρό χαρακτήρα .''

aaabbugu39566

Ο προπονητής όμως είχε κάτι παραπάνω από έναν απλό αθλητή με δυνατότητες στο γυμναστήριό του 20 χρόνια πριν .

Tελικά έφυγε από τον τόπο του για να γίνει όσο καλύτερος μπορεί στο άθλημα που αγαπούσε και κατάφερε από το 2001 ως και το 2010 να κυριαρχεί στο αγωνίσμα του ΜΜΑ με 28 συνεχείς αήττητους αγώνες. Αντίπαλοί του τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής. Οι νίκες των έκαναν έναν από τους καλύτερους μαχητές όλων των εποχών.

Ο ίδιος φέρει τον τίτλο του κορυφαίου όχι μόνο για τις ικανότητές του, αλλά όπως σημειώνει και ο Randy Couture εκείνα τα χρόνια έπαιξε πράγματι απέναντι στους καλύτερους της γενιάς του.

Ο τρόπος με τον οποίο κέρδιζε τρομοκρατούσε τους πάντες.

Μόλις τελείωσε την καριέρα του τον προσέγγισε ο Βλάντιμιρ Πούτιν με τον οποίο και συνεργάστηκε ταξιδεύοντας σε όλη την χώρα, εκπροσωπόντας την Ρωσία και μεταδίδοντας το πνεύμα του μαχητή.

Τέλη του 2015 αποφάσισε να επιστρέψει στα ρινγκ με τις ευλογίες του Πούτιν.

Ο ίδιος ο Fedor λέει για την επιστροφή του :

''Αποφάσισα να επιστρέψω επειδή το πάθος να μάχομαι κυλάει στις φλέβες μου. Το πάθος να αγωνίζομαι και να υπερασπίζομαι την τιμή της πατρίδος μου. Θα παίξω ξανά για την τιμή της Ρωσίας.''

aaabufj35

Για το που θα έπαιζε τελικά ο Fedor στην επιστροφή του είχε πολλές προτάσεις.

Σε ερώτηση για το αν τον πήρε τηλέφωνο πρόεδρος του UFC, ο Dana White, απάντησε :

''Ο Dana White δεν με πήρε ποτέ τηλέφωνο. Με πήραν όμως τηλέφωνο οι εκπρόσωποί του στο UFC. Σχετικά με το UFC θέλω να πω πως πρέπει να μάθουν να σέβονται τους μαχητές τους.

Ένας από τους λόγους που κάνω την επιστροφή μου στην Ιαπωνία είναι το γεγονός πως η καλύτερη ομάδα επσιτρέφει ξανά. Η ομάδα του PRIDE επιστρέφει. Οργανώνουν ένα νέο μεγάλο σόου, το RIZIN.''

Για το ποιος άνθρωπος φοβάται την επιστροφή του ο Fedor αποκαλύπτει πως είναι η γυναίκα του η Oksana Emelianenko.

Η ίδια λέει :

''Το πρώτο μου συναίσθημα ήταν να του κάνω παράπονα.Του είπα πως μου είχες υποσχεθεί πως τελείωσες με τους αγώνες και είχες πει δεν θα ξαναπαίξεις.

Eίμαι πολύ νευρική. Μου είναι δύσκολο να φανταστώ πως θα αισθανόμαστε σε αυτό τον πρώτο αγώνα του.''

Η προετοιμασία του Fedor για την επιστροφή του έγινε στην Ολλανδία μιας και εκεί έχουν πολλούς καλούς αθλητές, ειδικα στο Κ-1.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά όλο το ντοκυμαντερ με εξαιρετικές εικόνες από την ζωή και την προπόνηση του Emelianenko λίγο πριν την επιστροφή του.

Video :

aaabbogda62

aaabetg399

aaabukh8